Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
24.06.2022 01:30

Samospráva predala budovu obecného úradu a bývalej školy za 316 000 eur


V tejto budove pôvodne sídlil obecný úrad. Snímka zdroj: (Obec Dedinky).


Obec Dedinky v okrese Rožňava predala budovu obecného úradu, v ktorej kedysi sídlila i základná a neskôr materská škola. Dôvodom boli najmä vysoké náklady na jej údržbu. Novým vlastníkom nehnuteľnosti sa stala za 316 000 eur spoločnosť z Bratislavy.


"Budova bola postavená v 70. rokoch minulého storočia ako základná škola. V tom čase bolo v obci ešte dosť žiakov, postupom času však obyvateľstva ubudlo," uviedol starosta Dediniek Milan Červenka. Neskôr v budove fungovala materská škola a v roku 2004 do nej bývalé vedenie obce presťahovalo aj úradovňu obecného úradu. V uplynulom období však objekt využívali len starosta a ekonómka obce.

"Náklady na údržbu budovy sú enormné a objekt postupne pustne. Na opravy a údržbu peniaze nemáme," skonštatoval Červenka. Obecný úrad sa tak presťahuje do menších priestorov, v ktorých sídlil aj v minulosti. Na ich rekonštrukciu samospráva využije časť financií, ktoré získala z predaja.

O zámere predať budovu obecného úradu formou obchodnej verejnej súťaže rozhodlo obecné zastupiteľstvo v Dedinkách ešte v roku 2020 s podmienkou, aby nový vlastník v priestoroch zriadil domov sociálnych služieb. Do súťaže sa však nikto neprihlásil, a tak samospráva od podmienky upustila. Záujem o budovu neskôr prejavila spoločnosť Nell Kapital, ktorá za ňu v troch splátkach obci zaplatí dokopy 316.000 eur. Podľa starostu plánuje nový majiteľ budovu využiť na rekreačné účely.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
27.10.2018
Zrekonštruovaná budova prinesie úspory i lepšie prostredie na prácu
Úspory pri prevádzke budovy aj lepšie prostredie pre úradníkov i občanov zabezpečí samospráve obce Kunova Teplica v okrese Rožňava zrekonštruovaná budova obecného úradu a kultúrneho domu, ktorú v stredu slávnostne odovzdali do užívania.
viac
23.11.2020
Obecný úrad sa presťahoval späť do zrekonštruovanej budovy
Budova Obecného úradu v Močenku prešla komplexnou rekonštrukciou. Počas rekonštrukčných prác boli od začiatku februára tohto roka jednotlivé oddelenia obecného úradu presťahované do priestorov kultúrneho strediska – kláštora na Školskej ulici.
viac
03.04.2023
Obecný úrad prechádza rekonštrukciou, cieľom je úspora energií
V obci Janova Lehota v okrese Žiar nad Hronom sa v marci začala rekonštrukcia budovy obecného úradu za vyše 300 000 eur. Cieľom projektu je zníženie energetickej náročnosti objektu a úspora nákladov na energie. Uviedla to starostka obce Božena Kováčová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %