Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
15.07.2019 11:55

Samospráva Prievidze investuje cez leto do škôl viac ako 400-tis. eur


Základnej škola Rastislavova, ilustračná snímka, zdroj: prievidza.sk


Obdobie letných prázdnin využije samospráva Prievidze na investície do škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Celkovo na rekonštrukcie vyčlenila viac ako 400-tis. eur, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.


"Medzi najvýznamnejšie investície patrí rekonštrukcia okien v triedach a pavilónoch Základnej školy (ZŠ) Rastislavova v hodnote viac ako 70-tis. eur alebo výmena okien na ZŠ Šafárika vo výške 40-tis. eur. Aj investície do ďalších škôl sú zamerané na zníženie energetickej náročnosti budov, ako sú výmena okien alebo modernizácia energetiky," konkretizoval Ďureje.       

V ZŠ na Ulici S. Chalupku samospráva zabezpečí výmenu okien v učebniach a telocvični, opravu omietok, maľovanie telocvične a opravu podlahy na schodoch. V ZŠ Rastislavova zabezpečí okrem výmeny okien i nákup veľkokuchynských zariadení či maľovanie tried. ZŠ na Mariánskej ulici čaká okrem iného rekonštrukcia kanalizačného potrubia, ZŠ na Malonecpalskej ulici rekonštrukcia kotolne. V ZŠ Energetikov vymenia počas letných prázdnin okná i svietidlá, v ZŠ Dobšinského namontujú mimo iných investícií i nový odsávač pár. Výmenu okien zabezpečí radnica i na základnej umeleckej škole, v centre voľného času zrealizuje rekonštrukciu okien a domurovanie plášťa budovy. Spolu do škôl investuje počas letných prázdnin necelých 420-tis. eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2019
Prázdniny na župných stredných školách v znamení veľkých i malých rekonštrukcií
Chodby vybraných župných stredných škôl neutíchli ani počas letných prázdnin. Vravu študentov vystriedal stavebný ruch, ktorý postupne zútulní školské priestory a premení budovy škôl na nové vyučovacie prostredie.
viac
21.05.2020
Mesto Svidník vlani investovalo do komunikácií a škôl
Nosnými oblasťami investícií mesta Svidník boli v roku 2019 miestne komunikácie a školské zariadenia. Vyplýva to zo záverečného účtu mesta, ktorý v stredu mestskí poslanci schválili na svojom zasadnutí.
viac
08.01.2021
Prievidza investuje do škôl v tomto roku 1,44 milióna eur
Samospráva Prievidze investuje tento rok do škôl 1,44 milióna eur. Viac peňazí pôjde pre materské školy (MŠ). Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
18.01.2022
V roku 2022 plánuje KSK rekonštrukcie na každej tretej strednej škole
Košický samosprávny kraj sa aj v tomto roku chystá pokračovať v rekonštrukciách svojich stredných škôl. V pláne je tiež obnova a výstavba niekoľkých športovísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %