Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
02.09.2018 09:00

Školáci môžu aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo


Ilustračná snímka (tasr)


Žiaci základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročného gymnázia v Nových Zámkoch budú môcť aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo. Výhodu môžu využívať deti s trvalým pobytov v meste od 6. do 8. hodiny ráno.


Bezplatné cestovanie im umožní piaty ročník spoločného projektu novozámockej radnice a dopravnej spoločnosti Arriva Nové Zámky. "Projekt So mnou cestuješ do školy zdarma! zabezpečujeme od roku 2015 a teší nás, že bezplatné cestovanie je medzi žiakmi i rodičmi veľmi obľúbené. Vďaka tomu v ňom budeme po dohode s mestom Nové Zámky pokračovať aj ďalej," povedala dopravná riaditeľka spoločnosti Arriva Nové Zámky Hana Jahodníková.       

Podľa primátora Nových Zámkov Otokara Kleina ide o veľmi užitočný projekt, ktorý rodičom šetrí peniaze a deťom poskytuje bezpečnú dopravu do škôl počas raňajšej špičky. Ako pripomenul, bezplatne cestovať linkami MHD môžu žiaci s preukazom platným na nový školský rok 2018/2019. Platný je od 3. septembra 2018 do 30. júna roku, v ktorom žiak ukončí 9. ročník. "Pre žiaka osemročného gymnázia je smerodajný dátum ukončenia kvarty," doplnil Klein.       

Ako vysvetlil, na získanie preukazu stačí, aby rodič vyplnil žiadosť, ktorá je dostupná v škole alebo na webovej stránke spoločnosti Arriva. Príslušná škola žiadosť potvrdí a každému záujemcovi bezplatne vydá preukaz. "Ten je potrebné ukázať vodičovi vždy pri nástupe do autobusu. Preukaz, ktorý bol deťom vydaný v minulom školskom roku, je platný do konca septembra 2018. O vydanie preukazu môžu rodičia požiadať kedykoľvek, aj počas školského roka," dodal Klein.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2016
Na výrobu nových povrchov chodníkov využívajú starý asfalt
Mesto Nové Zámky chce do jesene kompletne zrekonštruovať 20 úsekov chodníkov. Rekonštrukcia bude doteraz najrozsiahlejšou opravou chodníkov, ktorú mesto v posledných rokoch urobilo.
viac
04.04.2020
V Trenčíne od pondelka zrušia bezplatné cestovanie mestskou dopravou
Od pondelka (6. 4.) ruší mesto Trenčín bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD). Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
26.08.2021
Žiaci budú cestovať mestskou hromadnou dopravou zadarmo
Projekt bezplatného cestovania žiakov v Leviciach bude pokračovať aj v tomto školskom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %