Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.01.2017 08:33

Slováci chcú v novom roku viac zdravia a viac času s rodinou


Ilustračná snímka: (int).


Slováci si prajú v novom roku 2017 najmä viac zdravia a viac času stráveného s rodinou. Vyplýva to z telefonického prieskumu o novoročných predsavzatiach, ktorý zrealizovala spoločnosť eCall Slovakia na reprezentatívnej vzorke 1214 respondentov.


Až 97 percent opýtaných si každoročne nejaké to predsavzatie dá. Ďalej z prieskumu vyplýva, že iba jedno predsavzatie si dáva 55 percent respondentov, tretina sa rozhodne pre dve až štyri predsavzatia a viac ako päť predsavzatí si dáva zvyšok opýtaných.      

"V dnešnej hektickej dobe si Slováci približne rovnomerne želajú zdravie, viac času stráveného s rodinou, tvarovanie postavy a znižovanie telesnej váhy. Trinásť percent opýtaných sa chce zamerať na zvýšenie svojho príjmu a zmeny zamestnania a desať percent plánuje prestať fajčiť," uviedol generálny manažér spoločnosti eCall Slovakia Ľuboš Pajerský.      

Z prieskumu ďalej vyplýva, že dve tretiny opýtaných priznali, že ciele si dávajú pre seba, a preto o nich nerozprávajú. Naopak, 32 percent Slovákov sa o ne podelí s najbližšími, hlavne z dôvodu, aby ich mal kto v plnení podporovať. Inšpiráciu Slováci na novoročné predsavzatia čerpajú až v 79 percentách u seba samého, ale sú aj takí, ktorí sa nechávajú inšpirovať priateľmi, rodinou, či dokonca známymi osobnosťami.       

Na otázku, či si svoje méty respondenti aj dodržiavajú, dve tretiny Slovákov odpovedali, že svoje predsavzatia plnia nejakou formou celý rok. Naopak, 27 percent svoje vlastné plány nevie dodržať ani prvý mesiac. Štyrom percentám ľudí padne nadšenie hneď na druhý deň.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2016
Prázdniny bez nudy
V utorok 16. augusta sa na diakovskej Colnici uskutočnil už siedmy ročník obľúbeného podujatia Prázdniny bez nudy, ktorého organizátormi sú Miestny odbor Matice slovenskej v Diakovej a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.
viac
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
25.07.2018
Výzva na zasielanie nominácií za Sociálny čin roka a za významnú pomoc rodinám
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky aj tento rok pokračuje v udeľovaní Ocenenia ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR za Sociálny čin roka a za významnú pomoc rodinám.
viac
27.08.2020
Nový školský rok by nemal byť obdobím pokračovania legislatívnej nestability
Združenie miest a obcí Slovenska ako najreprezentatívnejší zástupca najväčšieho zriaďovateľa škôl a školských zariadení očakáva od nového školského roka, že nebude obdobím pokračovania legislatívnej nestability a ekonomickej nezodpovednosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %