Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
17.03.2020 03:35

Slovenská filharmónia ponúka koncerty v online hudobnom archíve


Snímka zdroj: (filharmonia.sk).


Slovenská filharmónia (SF) v súvislosti s prevenciou pred šírením nového koronavírusu a na základe vyhlásenia vlády SR o núdzovom stave zatvorila svoju pokladnicu do odvolania.


Všetky koncerty sú zrušené, niektoré sa uskutočnia v náhradnom termíne. „Nárok na vrátenie vstupného zo zrušených koncertov si návštevníci môžu uplatniť po opätovnom otvorení pokladnice SF,” informovala o tom tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Vstupenky je možné vrátiť v pokladnici SF, v budove bratislavskej Reduty. „Vstupenky zakúpené v sieti Ticketportal je možné vrátiť len na predajných miestach tejto siete,” dodala. V prípade, že si klient zakúpil vstupenky prostredníctvom portálu Navstevnik.sk, môže požiadať o vrátenie peňazí priamo v pokladnici SF s vytlačenými vstupenkami alebo mailom na adrese vstupenky@filharmonia.sk. „K žiadosti o vrátenie je potrebné doložiť vstupenky, najlepšie vo formáte PDF. Takisto je potrebné aj doloženie detailu transakcie, v ktorom je zreteľne uvedená suma, dátum a číslo účtu platcu (celý IBAN). Platba bude prevedená na uvedené číslo účtu,” vysvetlila Tolstova s tým, že žiadosti budú zaevidované a vybavované priebežne, vzhľadom na obmedzené fungovanie SF.

V tomto období môžu jej priaznivci sledovať koncerty SF na stream.filharmonia.sk. Vybrať si môžu z 398 záznamov, ktoré sú na stránke k dispozícii. „Programová pluralita týchto produkcií môže byť v týchto dňoch aj dištančnou formou výučby hudby pre deti, žiakov a študentov,” poznamenala Tolstova k streamu SF, ktorý v týchto dňoch eviduje okolo 1000 návštev. Záznamy koncertov môžu záujemcovia sledovať aj na facebookovej stránke SF, kde je každý deň zverejnený jeden z koncertov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2020
Komenského inštitút spúšťa od pondelka webináre Magickí učitelia online
Komenského inštitút spúšťa od pondelka (23. 3.) na podporu učiteľov webináre Magickí učitelia online. Inštitút tak reaguje na zatvorené školy v čase šírenia sa nového koronavírusu.
viac
24.03.2020
Iniciatíva Aby kultúra žila predstaví svoj prvý online festival
Krízová situácia, ktorú vyvolal nový koronavírus, zasiahla aj množstvo umelcov, organizátorov podujatí či kultúrne centrá. Pre mnohých znamená zrušenie podujatí existenčný problém, s ktorým sa budú musieť vyrovnať.
viac
27.03.2020
ŠIOV má na webe doplnené sekcie o odbornom vzdelávaní v dobe pandémie
Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) rozšíril svoju webovú stránku o mimoriadnu sekciu v súvislosti s aktuálnou pandémiou nového koronavírusu.
viac
16.04.2020
Komunikácia štátu smerom k samosprávam je roztrieštená a nefunkčná
Vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici 15. apríla 2020 zasadali členovia prezídia Únie miest Slovenska. Spolu dvadsaťdva primátoriek a primátorov najväčších miest Slovenska sa zhodlo, že komunikácia štátu smerom k samosprávam je v čase koronakrízy roztrieštená a nefunkčná.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %