Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
31.01.2024 10:05

Spišská Nová Ves: V lokalite Šulerloch zrekonštruovali vojenský bunker


Ilustračná snímka


V prímestskej rekreačnej lokalite Šulerloch v Spišskej Novej Vsi nedávno pribudla nová atrakcia - zrekonštruovaný vojenský bunker typu ÚŽ-6. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.


Projekt finančne podporil Košický samosprávny kraj sumou 30-tis. eur cez program na podporu cestovného ruchu Terra Incognita.         

"V bunkri môžu návštevníci uvidieť autentické vojenské predmety z obdobia 60. až 80. rokov 20. storočia, ako aj staré zdravotnícke vybavenie. Informačná tabuľa pred bunkrom sa venuje typu bunkra ÚŽ-6, mini expozícia vnútri je venovaná železničnému vojsku a vojenského útvaru VÚ 3521 v Spišskej Novej Vsi," uviedlo mesto.         

Návšteva bunkra je okrem individuálnych návštevníkov vhodná aj pre školské skupiny, keď v rámci vychádzok a branných cvičení môžu obohatiť vzdelávanie zážitkovou formou a prepojiť pohyb v prírode s dejepisom a občianskou náukou. Vstup do bunkra je bezplatný, dvere sa dajú otvoriť dvoma spôsobmi - pomocou čipu, ktorý sa dá zapožičať v Turistickom informačnom centre, alebo pomocou mobilnej aplikácie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2022
Sp. Nová Ves žiada štát o pomoc, mestu chýba milión eur na energie
Samospráva v Spišskej Novej Vsi žiada štát o pomoc, mestu chýba milión eur na energie. Primátor Pavol Bečarik v tejto súvislosti vyzýva vládu SR, aby pomohla samosprávam zvládnuť rapídny nárast ceny elektrickej energie, ktorý postihne mestá a obce na Slovensku.
viac
19.02.2022
Mesto Spišská Nová Ves hľadá nájomcov do priemyselnej zóny
Mesto Spišská Nová Ves ako vlastník a prevádzkovateľ priemyselnej zóny Podskala vyhlásilo výzvu na predkladanie investičných zámerov na jej využitie. Lehota predkladania ponúk je do 10. marca, informuje samospráva na svojej internetovej stránke.
viac
28.09.2022
V meste pribudnú zdieľané bicykle, mesto získalo zdroje z EÚ
Zdieľané bicykle pribudnú od budúceho roka aj v Spišskej Novej Vsi. Mestu sa podarilo na tento zámer získať prostriedky z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
13.03.2024
V lokalite Schulerloch sprístupnili obnovený vojenský bunker ÚŽ-6
V prímestskej lokalite Schulerloch v Spišskej Novej Vsi sa podarilo zrekonštruovať opustený vojenský bunker typu ÚŽ-6. Slávnostne ho sprístupnili pre verejnosť v utorok predpoludním. V jeho interiéri vznikla malá vojenská expozícia, ktorá ponúka pohľad do vojenskej minulosti územia Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %