Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
19.12.2023 03:05

Spúšťajú historicky najväčšiu investíciu do digitalizácie školstva


Ilustračná snímka - MŠVVaŠ SR


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vďaka finančným prostriedkom z Plánu obnovy a odolnosti SR spúšťa historicky najväčšiu investíciu do digitalizácie školstva.


Cieľom projektu DigiEDU je vybaviť školy zariadeniami, aby boli pripravené na nové výzvy v oblasti vzdelávania. V súčasnosti ministerstvo zbiera údaje o digitálnom vybavení škôl. V druhej fáze projektu nakúpi a dodá potrebné vybavenie pre každú školu.

Vďaka projektu DigiEDU môže každá základná a stredná škola získať od štátu moderné digitálne vybavenie. Aktuálne je iba 30 % škôl schopných poskytovať kvalitné digitálne vzdelávanie. Navyše, úroveň digitálnych zručností slovenských žiakov naďalej zaostáva za ostatnými krajinami OECD. Digitálne zručnosti pritom tvoria základ pre úspešné uplatnenie na trhu práce.

Zámerom ministerstva školstva je v druhej polovici roka 2024 a v roku 2025 poskytnúť všetkým základným a stredným školám potrebné vybavenie. Cieľom je dodať školám výbavu na to, aby ich informačné a komunikačné technológie spĺňali požiadavky základnej úrovne modelu „vysoko vybavenej a prepojenej učebne” (highly equipped and connected classroom, HECC). HECC je medzinárodný model digitálnej a pedagogickej inovácie, ktorý sa zameriava na zlepšenie učebného procesu a podporu digitálneho vzdelávania.

Viac informácií o projekte nájdete TU.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2016
Rezort školstva vyhlásil výzvu na podporu duálneho vzdelávania
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR 30. júla zverejnilo vyzvanie pre národný projekt "Duálne vzdelávanie a zvýšenie atraktivity a kvality odborného vzdelávania a prípravy".
viac
03.02.2019
Rezort školstva začal spoluprácu s OECD navytvorení Národnej stratégie zručnosti
Zručnosti potrebné pre budúci trh práce v kontexte Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania (NPRVaV) boli 29. januára, okrem iného, témou podujatia s názvom Skills Strategy Seminar: Slovak Republic.
viac
05.11.2020
ZMOS predstavil zásadné pripomienky k výnosu o rozdeľovaní výnosu dane
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo rezortu školstva zásadné a pre samosprávu principiálne pripomienky k nariadeniu vlády o rozdeľovaní výnosu dane z príjmov územnej samospráve. Podľa združenia sa rezort školstva už 5 rokov prizerá na problémy namiesto toho, aby ich riešil.
viac
11.11.2020
Pre žiakov 1. stupňa ZŠ bude opäť pokračovať televízne vyučovanie
Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) v spolupráci s RTVS a neziskovou organizáciou Indícia spúšťa od stredy 11. novembra opäť televízne vysielanie pre žiakov 1. stupňa základných škôl (ZŠ) pod názvom Školský klub.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %