Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.12.2019 09:05

Stavba snehového labyrintu v Brezne je zahájená


Ilustračná snímka horehronie.sk


Priamo na námestí v Brezne rastú prvé múry obrovského snehového labyrintu. Snehový labyrint o rozlohe viac ako 600 metrov štvorcových bude novou atrakciou nielen pre domácich obyvateľov ale taktiež pre všetkých turistov, ktorí prichádzajú do regiónu Horehronie užiť si zimnú dovolenku.


V utorok 12. decembra sa začali prvé práce na stavbe snehového labyrintu, ktorý bude stáť priamo na námestí v Brezne počas celej zimnej sezóny. Už v pondelok mohli domáci obyvatelia spozorovať prvé kopy snehu, ktorý sa začal na námestie privážať pomocou ťažkej techniky z okolitých lyžiarskych stredísk a národného biatlonové centra.

„Nakoľko sú podmienky so snehom a počasím veľmi nepriaznivé a ani predpovede na najbližšie dni nepredpokladajú príchod väčších mrazov či väčšej snehovej nádielky, bolo kľúčové spojiť sily“ povedala Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.  Viaceré lyžiarske strediská z okolia Brezna - Ski Tále, Mýto Ski& Bike, Jasná sa spojili a podporili stavbu labyrintu všetkým možným snehom, ktoré mali k dispozícii.

Na stavbe labyrintu intenzívne pracuje 5 študentov zo strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici pod dozorom pedagóga Mgr. art. Ivana Slovenčáka. Študentom pri stavbe pomáhajú Technické služby mesta Brezno, ktoré zabezpečili prepravu snehu z lyžiarskych stredísk a manipuláciu so snehom priamo na námestí.

„Mesto Brezno sa snaží každým rokom priniesť na námestie novinky, ktoré potešia a prilákajú nielen domácich obyvateľov ale taktiež všetkých návštevníkov, ktorí prichádzajú na Horehronie. Dúfame, že počasie nám bude už čoskoro priať a labyrint bude pre verejnosť sprístupnený už počas vianočných trhov na námestí. Ďakujeme lyžiarskym strediskám v okolí, bez ktorých by sme stavbu labyrintu nemohli zrealizovať“ dodal JUDr. Tomáš ABEL PhD., primátor mesta Brezno. 

Autor: Zdroj: horehronie.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2016
Magistrátu sa darí mesto finančne ozdravovať popri miliónových investíciách
Ak v rebríčku hospodárenia slovenských miest podľa inštitútu INEKO patrilo horehronskej metropole v rokoch 2010 až 2014 miesto v prvej desiatke najzadlženejších miest na Slovensku, nové vedenie samosprávy začalo nelichotivú štatistiku meniť hneď od začiatku svojho pôsobenia.
viac
05.07.2018
Mesto zachráni pamiatku - hrobku Lehotských, od MK SR získalo 25-tis eur
Chátrajúca hrobka rodiny Lehotských, ktorá je jednou z najkrajších stavieb starého cintorína v Brezne, sa dočká obnovy. Horehronská metropola uspela s projektom a podarilo sa jej od MK SR získať dotáciu 25-tis eur.
viac
08.01.2019
Horehronie žije šampionátom v biatlone, poslanci budú rokovať v Osrblí
V Aréne Brezno sa v utorok stretli mladé slovenské nádeje biatlonu a viac ako 200 žiakom základných a stredných škôl ukázali umenie tohto športu, ktorý vďaka úspechom našich reprezentantov zviditeľňuje Slovensko ďaleko v zahraničí.
viac
20.12.2019
V Brezne postavili jediný snehový labyrint na Slovensku
Jediný snehový labyrint na Slovensku sa nachádza v Brezne. Stavali ho študenti so svojim učiteľom len niekoľko dní. Sneh do Brezna vozili z celého regiónu. Labyrint má viac ako 400 metrov štvorcových a nachádza sa v ňom aj šmýkačka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %