Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
31.12.2019 11:20

Strediská na Horehroní poskytnú bohatý program


Ilustračná snímka, zdroj: slovenskycestovatel.sk


Silvestrovský týždeň s množstvom podujatí pre obyvateľov a návštevníkov Horehronia odštartovala vo štvrtok 26. decembra Krojovka na svahu v lyžiarskom stredisku v Mýte pod Ďumbierom. Otvorenie lyžiarskej sezóny v regióne prinieslo tradičné kroje na svahu, muziku i gurmánske špeciality.


Ako o tom TASR informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, v piatok 27. decembra boli v obci Bystré Horehronské remeselné trhy. Ľudia si v amfiteátri ZUNA mohli nakúpiť regionálne výrobky a produkty a ochutnať horúci punč.       

V nedeľu 29. decembra sa na zjazdovkách lyžiarskeho strediska Ski Tále uskutočnilo podujatie Happy Ski Tále Day, ktorého súčasťou bola aj bubnová šou.       

Ako OOCR Región Horehronie ďalej uvádza, bohatý program pre turistov je pripravený aj počas prvých dní a týždňov nového roku. "Počas druhého januárového víkendu budú môcť návštevníci regiónu povzbudiť aj biatlonové talenty v areáli v Osrblí," približuje.       

Na južnej strane Chopku sa v sobotu 29. februára uskutočnia Medzinárodné krňačkové preteky. Okrem pretekov na tradičných krňačkách diváci uvidia mimoriadne jazdy v krojoch, netradičný program či domáce delikatesy priamo od zbojníkov zo salaša. "Aj tento rok podujatie v piatok večer otvorí exhibičná jazda z rampy priamo pod mestskou zvonicou na námestí v Brezne," pripomína OOCR Región Horehronie.       

Nielen počas leta, ale aj zimy čaká turistov jedinečné dobrodružstvo spojené s nočnou jazdou legendárnou Čiernohronskou železničkou a pozorovaním hviezd v Lesníckom skanzene v Čiernom Balogu. Astronomická prednáška v horárni a pozorovanie hviezd profesionálnymi ďalekohľadmi pod dozorom odborníkov bude počas jarných prázdnin 20. a 27. februára.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Lyžiarov vyvezie na Chopok nová lanovka za 11,6 milióna eur
Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku, Jasná Nízke Tatry, sa v týchto dňoch všemožne pripravuje na blížiacu sa zimnú lyžiarsku sezónu. Novinkou je nová 15-miestna lanovka na južnej strane Chopku za 11,6 milióna eur.
viac
23.06.2017
Čachtický hrad otvára letnú sezónu
Otvorenie letnej sezóny na Čachtickom hrade si užijete už tento víkend (24. 6.) a to vo dne i v noci!
viac
05.12.2022
Na Horehroní otvorili zimnú sezónu, prinesie legendárny vlek i ľadové mestečko
Viacdňový Horehronie skipass, ľadové mestečko či exteriérové klzisko priamo na námestí v Brezne sú lákadlá, ktoré pripravila pre návštevníkov tohtoročnej zimnej sezóny Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.
viac
05.12.2023
Horehronie otvorilo zimnú sezónu, lákadlom je Ľadové mestečko s klziskom
Okrem upravených lyžiarskych a bežkárskych tratí miestnych i návštevníkov láka na Ľadové mestečko v historickom centre Brezna s veľkým exteriérovým klziskom, trhy s regionálnymi výrobkami, hudobné vystúpenia, klziskobus, Horehronský skibus, krňačkové preteky i na európske majstrovstvá v biatlone.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %