Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.06.2017 05:54

Stredné školy v TSK dostanú príspevok na zážitkové vzdelávanie


Ilustračná snímka.


Každá zo stredných škôl v kraji mohla predložiť dve žiadosti o účelový finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania z oblasti histórie a prírodných vied.


Študenti stredných škôl si budú môcť osvojiť nové poznatky aj prostredníctvom zážitkového vzdelávania. Finančný príspevok naň dostanú priamo od TSK, ktorý zverejnil výzvu na podanie žiadostí o poskytnutie účelového finančného príspevku na podporu tematického zážitkového vzdelávania. Každá stredná škola mohla predložiť rovno dve žiadosti.

Študenti tak budú môcť s finančnou podporou TSK navštíviť významné miesta z hľadiska histórie a dejín slovenského národa, ako sú múzeá a koncentračné tábory, či miesta so zameraním na prírodné vedy, predovšetkým vedecko-technické parky.

Na výzvu sa rozhodlo zareagovať 23 stredných škôl, ktoré dovedna predložili 39 žiadostí. Z nich Komisia školstva, kultúry, mládeže a športu pri Zastupiteľstve TSK podporila až 37 akcií. Na ich realizáciu bude zo strany TSK vyčlenených viac ako 18-tisíc eur. Vďaka finančnej podpore zo strany TSK študenti stredných škôl navštívia koncentračný tábor Osvienčim, Arborétum Tesárske Mlyňany, Vzdelávacie centrum v Brne, Múzeum holokaustu v Seredi, Atómovú elektráreň Jaslovské Bohunice, koncentračný tábor Terezín, Pražské židovské ghetto, Múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici či Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre.

Obecné noviny č. 21-22/2017 na str. 15.

 

 

Autor: Barbora JÁNOŠKOVÁ, Trenčiansky samosprávny kraj


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2019
Pilotný projekt Hokejová akadémia otvorí svoje brány už v septembri
Prvá hokejová akadémia v rámci Slovenska vznikne ako súčasť Strednej športovej školy Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od septembra tohto roka. Prihlášku je potrebné podať do 20. februára!
viac
25.05.2019
Žiadosť o príspevok na zážitkové vzdelávanie už len do konca mája
Už tretí rok po sebe majú stredné školy v kraji možnosť žiadať od Trenčianskej župy finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania a kultúry. V tohtoročnom prvom kole predložilo svoje žiadosti 21 stredných škôl. Druhé kolo sa uzavrie 31. mája 2019.
viac
16.10.2020
TSK podpísal memorandum o spolupráci s Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska
Podpora environmentálnej výchovy, zlepšovanie stavu životného prostredia na území Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a spoločná realizácia projektov je hlavným cieľom memoranda o spolupráci medzi TSK a Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska.
viac
26.09.2023
Chceme kvalitnejšie vzdelávanie na našich stredných školách
Návrh optimalizácie siete stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK je otvorený dokument, na ktorom sa podieľa odbor školstva a športu v spolupráci s útvarom hodnoty za peniaze ŽSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %