Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
06.06.2017 05:54

Stredné školy v TSK dostanú príspevok na zážitkové vzdelávanie


Ilustračná snímka.


Každá zo stredných škôl v kraji mohla predložiť dve žiadosti o účelový finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania z oblasti histórie a prírodných vied.


Študenti stredných škôl si budú môcť osvojiť nové poznatky aj prostredníctvom zážitkového vzdelávania. Finančný príspevok naň dostanú priamo od TSK, ktorý zverejnil výzvu na podanie žiadostí o poskytnutie účelového finančného príspevku na podporu tematického zážitkového vzdelávania. Každá stredná škola mohla predložiť rovno dve žiadosti.

Študenti tak budú môcť s finančnou podporou TSK navštíviť významné miesta z hľadiska histórie a dejín slovenského národa, ako sú múzeá a koncentračné tábory, či miesta so zameraním na prírodné vedy, predovšetkým vedecko-technické parky.

Na výzvu sa rozhodlo zareagovať 23 stredných škôl, ktoré dovedna predložili 39 žiadostí. Z nich Komisia školstva, kultúry, mládeže a športu pri Zastupiteľstve TSK podporila až 37 akcií. Na ich realizáciu bude zo strany TSK vyčlenených viac ako 18-tisíc eur. Vďaka finančnej podpore zo strany TSK študenti stredných škôl navštívia koncentračný tábor Osvienčim, Arborétum Tesárske Mlyňany, Vzdelávacie centrum v Brne, Múzeum holokaustu v Seredi, Atómovú elektráreň Jaslovské Bohunice, koncentračný tábor Terezín, Pražské židovské ghetto, Múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici či Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre.

Obecné noviny č. 21-22/2017 na str. 15.

 

 

Autor: Barbora JÁNOŠKOVÁ, Trenčiansky samosprávny kraj


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2017
Od nového školského roka nastanú zmeny v príspevku na dopravu žiakov
Novela zákona o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, ktorú poslanci parlamentu odsúhlasili koncom júna, prináša so sebou zmenu v príspevku na dopravu.
viac
25.05.2019
Žiadosť o príspevok na zážitkové vzdelávanie už len do konca mája
Už tretí rok po sebe majú stredné školy v kraji možnosť žiadať od Trenčianskej župy finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania a kultúry. V tohtoročnom prvom kole predložilo svoje žiadosti 21 stredných škôl. Druhé kolo sa uzavrie 31. mája 2019.
viac
18.02.2020
Ponuka župných stredných škôl sa rozrastá
Do odovzdania prihlášok na stredné školy ostáva ešte niekoľko týždňov, na školy s talentovkami už len pár dní. Žilinský samosprávny kraj ako zriaďovateľ stredných škôl svoju ponuku každoročne aktualizuje a reaguje tak na potreby trhu práce.
viac
24.07.2020
Popularita duálneho vzdelávania rastie
Popularita duálneho vzdelávania rastie. Potvrdzujú to výsledky prieskumu, v ktorom spoločnosť Centire zistila, že viac ako 40 % žiakov deviatych ročníkov považuje systém duálneho vzdelávania za atraktívny. Prieskum bol realizovaný v júni 2020 formou online dotazníka na vzorke 3867 študentov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %