Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.10.2019 01:25

Študentská kvapka krvi: Buď odvážny a daruj krv – 25. ročník


Ilustračný plagát


Desiatky tisíc študentov a mladých ľudí našli za ostatných 25 rokov odvahu a rozhodli sa prvýkrát darovať krv práve počas Študentskej kvapky krvi. Tisícky ďalších tento prvý krok urobí túto jeseň, budete medzi nimi aj vy?


Slovenský Červený kríž otvára jubilejný ročník celoslovenskej kampane na podporu bezpríspevkového darcovstva krvi už v pondelok 7. októbra.

„V Bratislave sme prvý mobilný odber v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR pripravili so študentmi a pedagógmi Obchodnej akadémie Imricha Karvaša na Hrobákovej ulici v Petržalke. 7. októbra od 8.00 do 11.00 hod. je v priestoroch školy vítaný ktokoľvek, kto sa chce k prvodarcom či pravidelným darcom krvi pridať, podporiť ich príde aj ambasádorka darcovstva krvi Aneta Parišková“, pozýva generálna sekretárka Zuzana Rosiarová.

V prvý deň kampane sú mobilné odbery krvi naplánované aj v Horovciach, Jarku, Nitrianskom Pravne, či v Spišskej Starej Vsi. Darovať krv a zapojiť sa do Študentskej kvapky krvi však môžete od 7. októbra až do 8. novembra 2019 na ktoromkoľvek odberovom mieste po celom Slovensku.

Aktuálne informácie, miesta a dátumy odberov krvi bude počas kampane zverejňovať Slovenský Červený kríž na webovej stránke darujkrv.redcross.sk a na Facebookovej stránke Slovenský Červený kríž – Spolu pomôžeme.

„Pre konanie dobra treba trošku odvahy“ Giovanni Bosco (taliansky pedagóg, kňaz a spisovateľ 1815 – 1888).

Kampaň organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc. Ďalšími partnermi tohtoročnej kampane sú minerálna voda Lucka a PR agentúra NEUROPEA. Kampaň Študentská kvapka krvi® je ochrannou známkou Slovenského Červeného kríža.

Autor: (SČK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2020
V pondelok sa začal 26. ročník kampane Študentská kvapka krvi
V pondelok sa začal 26. ročník kampane Študentská kvapka krvi, a to napriek pandémii nového koronavírusu. Potrvá päť týždňov, do 20. novembra. Informovala o tom programová koordinátorka Slovenského Červeného kríža (SČK) Silvia Kostelná.
viac
20.10.2022
Študentská kvapka krvi sa začne v pondelok, zameriava sa najmä na mladých
Slovenský Červený kríž (SČK) spúšťa 28. ročník kampane Študentská kvapka krvi. Zameriava sa v nej na mladých ľudí a prvodarcov. Kampaň sa začne v pondelok (24. 10.), potrvá do 18. novembra. Informovala o tom Silvia Kostelná zo SČK.
viac
10.02.2023
Valentínska kvapka krvi od pondelka opäť vyzýva ľudí k darovaniu
Valntínska kvapka krvi od pondelka (13. 2.) opäť vyzýva ľudí k darovaniu krvi. Kampaň Slovenského Červeného kríža (SČK) potrvá do 10. marca. Informovala o tom Silvia Kostelná zo SČK.
viac
27.10.2023
Študentská kvapka krvi sa začala, osloviť chce najmä mladých
Slovenský Červený kríž (SČK) spustil 29. ročník kampane Študentská kvapka krvi. Zameriava sa na prvodarcov z radov mladých ľudí. Osloviť ich chce najmä v digitálnom priestore.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %