Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
07.11.2019 11:10

Súčasťou folklórneho večera v Hrachove budú vystúpenia, tanečná dielňa i seminár


Ilustračný výrez plagátu


Vystúpenia folklórnych súborov, tanečná dielňa i odborný seminár budú súčasťou Folklórneho večera, ktorý sa uskutoční v sobotu 9. novembra v kultúrnom dome v Hrachove v okrese Rimavská Sobota.


Informovala o tom odborná pracovníčka Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS) v Rimavskej Sobote Stanislava Zvarová.       

„Program sa začne o 16.00 h odborným seminárom pre vedúcich a členov FS, ako aj pre záujemcov o tradičnú ľudovú kultúru. Jeho témou bude kalendárny obradový folklór,“ uviedla Zvarová. Od 18.00 h bude nasledovať pásmo, v ktorom sa predstaví približne desiatka sólistov, FS a ľudových hudieb (ĽH) z regiónu. „Hosťom bude ĽH Nátura z Čierneho Balogu,“ konkretizovala odborná pracovníčka GMOS s tým, že po 20.00 h je naplánovaná tanečná dielňa aj pre verejnosť.       

Dodala, že podujatie sa koná v rámci projektu Čarovná studnička, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2017
Seminár o vidieckej turistike a agroturistike v Modre predstavil nové možnosti
Koncom januára sa uskutočnil v Modre v penzióne Harmónia odborný seminár s názvom Vidiecky cestovný ruch a agroturistika napomáha ekonomickému rozvoju regiónov a zamestnanosti na Slovensku.
viac
09.05.2018
Čo prináša návrh reformy podpory obnoviteľných zdrojov energie?
Experti zo Slovenského zväzu výrobcov tepla pripravili k téme novely zákona odborný seminár, v rámci ktorého porovnajú súčasný a navrhovaný systém podpory. Seminár sa uskutoční v utorok 15. mája vo Zvolene.
viac
02.04.2019
Unikátna obnova budovy SPŠ stavebnej v Trenčíne súčasťou seminára
Vo štvrtok 28. marca 2019 sa v areáli bratislavského výstaviska Incheba návštevníci okrem praktických ukážok materiálov oboznámili aj s projektmi, ktoré sú priaznivo naklonené životnému prostrediu.
viac
04.12.2019
ZMOS predstavilo návrhy na podporu nájomného bývania
Konkrétne kroky, ako podporiť samosprávy pre výstavbu nájomných bytov, ponúka analýza, ktorú spracovalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). Predstavili ju v utorok na seminári v Bešeňovej. TASR o tom informoval hovorca ZMOS Michal Kaliňák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %