Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
30.12.2021 10:30

Svidník získal financie na zariadenie kompostárne i vybudovanie ihriska


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Svidník uspelo s viacerými projektmi. Plánuje zlepšiť vybavenie kompostárne, opraviť lávky na jednom z mostov, rozšíriť rady miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS) a vybudovať nové ihrisko.


"Mimoriadne ma teší získanie sumy 150 000 eur z Environmentálneho fondu na zlepšenie vybavenia kompostárne, pretože k odpadovému hospodárstvu pristupujeme veľmi aktívne. Ide o drvič bioodpadu, ktorý bude slúžiť na to, aby kompost bol naozaj kvalitný a ľahšie spracovateľný, čiže pôjde aj o úsporu finančných prostriedkov," uviedla primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová.

Z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR mesto získalo 165 000 eur na opravu lávok pre peších na moste cez rieku Ladomírka.

"Lávky boli dodatočne prirobené k mostu a ich technický stav je taký, že sme naozaj v pohotovosti. Jednu z nich sme museli uzavrieť, pretože sme nechceli riskovať zdravie a bezpečnosť občanov pri prechode a je najvyšší čas opraviť ich obidve. Takže hneď po novom roku vypisujeme súťaž na zhotoviteľa a budeme ich robiť čo najskôr, ako to bude možné," povedala Ivančová.

Na rozšírenie MOPS mesto získalo z Ministerstva vnútra SR 96 231,62 eura, spoluúčasť je 5064,82 eura. "V čase pandémie je to dôležité pre každé jedno mesto a obec, pretože sú to zamestnanci, ktorí pomáhajú zvládať aj covidové situácie, kontrolovať karanténu v častiach miest s marginalizovanou komunitou a robia naozaj kus dobrej práce," priblížila primátorka.

Ako povedala, doteraz dvoch zamestnancov platilo mesto z vlastných prostriedkov. Ich rady rozšíria o ďalších štyroch.

"Uspeli sme aj v projekte v rámci Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktorý je zameraný na inklúziu rodinných príslušníkov, a získali sme 50 000 eur na vybudovanie kvalitného a veľkého detského ihriska. Sme v procese výberu prvkov, podpisovania zmluvy, plánovania, stavebného povolenia, aby sme to vedeli v jarných mesiacoch realizovať. V lokalite na ulici Mládeže vymeníme staré prvky za nové a urobíme tam ihrisko, s tým, že bude zachovaný aj prístup k rieke Ladomírka," dodala Ivančová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2020
Ministerstvo bude spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy
Ministerstvo financií (MF) SR bude veľmi intenzívne spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy.
viac
26.11.2020
Podpora projektov pre najmenej rozvinuté regióny
Do sedemnástich najmenej rozvinutých regiónov pôjde do konca roka 5,8 miliónov eur.
viac
16.12.2020
Mesto upustilo z viacerých plánovaných investícií na rok 2021
Viacero plánovaných investícií z budúcoročného rozpočtu Sobraniec počas jeho prípravy pre nedostatok finančných zdrojov vypustili. Uviedol to primátor mesta Pavol Džurina. O návrhu rozpočtu na roky 2021 - 2024 má v utorok popoludní rozhodnúť mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
13.07.2021
Beluša vytvorí viac miest pre aktívny oddych a šport
Obdobie letných prázdnin skôr evokuje relax a zmiernenie pracovného tempa. Podľa schváleného čerpania rezervného fondu a výdavkov obecného rozpočtu zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluši v mesiaci jún to však v najväčšej obci Trenčianskeho kraja na „uhorkovú sezónu“ nevyzerá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %