Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
31.05.2019 04:15

Termálne centrum v Galante čaká na verejné obstarávanie


Termálne centrum Galandia v Galante. Snímka zdroj: Zuzana Šišovská, tasr


Termálne centrum Galandia v Galante musí byť do konca roka 2019 sprevádzkované, v opačnom prípade bude musieť radnica vrátiť vyše štyri milióny eur, ktoré na jej výstavbu získala z európskych fondov. Harmonogram prác sa posúva pre verejné obstarávanie. Informoval o tom primátor mesta Peter Paška.


„Momentálne pripravujeme verejné obstarávanie. Keď dala projekčná firma dokopy projekt, prebiehali diskusie o tom, aká časť prác sa bude realizovať cez spoločnosť Galandia, s. r. o., a aká časť rekonštrukčných prác sa bude realizovať cez mesto,“ uviedol primátor a dodal, že po dlhých rokoch čakania na rozhodnutie poslaneckého zboru prišla po voľbách zmena v smerovaní a bol schválený proces realizácie rekonštrukčných prác.

Vodný svet Galandia zatvorili v roku 2015 po zistení, že sa môže zrútiť strecha nad vnútorným bazénom, ktorý je podmáčaný a tobogany sú nebezpečné. Nasledovali posudky, ktoré hľadali vinníka tohto stavu.

Kúpalisko otvorili v roku 2007 a bolo veľmi vyhľadávaným pre kvalitu termálnej vody a poskytované služby. Tržby sa v prvých rokoch pohybovali na úrovni 900-tis. eur. Celková výstavba vyšla na osem miliónov eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2017
Podtatranské múzeum stále rekonštruujú, mesto prispelo 50 000 eur
Mesto Poprad vyčlenilo z rozpočtu mesta 50 000 eur na zhotovenie výstavného mobiliára novej expozície s názvom Poprad a okolie v zrkadle vekov, ktorá sa bude nachádzať v Podtatranskom múzeu.
viac
30.03.2023
Františkánsky kláštor v centre mesta čaká významná rekonštrukcia
Františkánsky kláštor v historickom centre Kremnice čaká významná rekonštrukcia zameraná na sanáciu vlhkosti. Podporená by mala byť dotáciou vo výške 830 000 eur, žiadateľom je rímskokatolícka cirkev.
viac
31.05.2023
Obec vrátila takmer 1,2-miliónovú dotáciu na dobudovanie kanalizácie
Obec Bátka v okrese Rimavská Sobota nevyčerpá takmer 1,2-miliónovú dotáciu, ktorú získala na dobudovanie kanalizácie. Samospráva sa obávala, že projekt nestihne zrealizovať v stanovenom termíne. Uviedol to starosta obce Peter Hencz.
viac
30.08.2023
Mesto bude môcť na obnovu domu kultúry čerpať takmer 3,8 milióna eur
Mesto Rimavská Sobota bude môcť čerpať takmer 3,8 milióna eur na komplexnú rekonštrukciu domu kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %