Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.08.2023 07:00

Trenčianska radnica rekonštruuje chodníky v meste za desaťtisíce eur


Snímka zdroj: (trencin.sk).


Trenčianska radnica zrekonštruovala za desiatky tisíc eur niekoľko chodníkov v meste. Na obnove ďalších mesto pracuje. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.


Hotový je podľa nej bezbariérový chodník na Legionárskej ulici smerom do centra mesta. Za viac ako 110 000 eur vymenili obrubníky i podkladovú vrstvu, chodník dostal nový povrch z betónovej dlažby a na zastávke MHD pribudla aj vodiaca dlažba.

"Ukončená je aj rekonštrukcia chodníka na Bezručovej ulici popri základnej škole smerom k budove bývalej City Univerzity. Chodci môžu tadiaľ chodiť bezpečne po novej betónovej zámkovej dlažbe. Celkové náklady boli viac ako 62 000 eur," doplnila Ságová s tým, že momentálne ešte opravujú múr plota základnej školy.

Ako dodala, aktuálne sa pracuje na Družstevnej ulici, kde vynovujú povrch cesty i chodníkov. Práce za viac ako 55 000 eur by mali ukončiť ešte tento týždeň. Hotové sú podľa nej aj prístupové chodníky v areáli Základnej školy Kubranská, prístupové chodníky ku vchodom do bytoviek na Hollého ulici. Stavebné práce sa onedlho začnú aj na Kasárenskej ulici, kde vybudujú nový chodník, a po rekonštrukcii vodovodu na Ulici V. Roya sa začne s obnovou chodníkov aj v tejto lokalite.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Na Korcháň sa Rakovčania dostanú po novej ceste
Cesta z Rakovej do miestnej časti Korcháň prešla za posledných sedem rokov viacerými rekonštrukciami. Žilinský samosprávny kraj vyasfaltoval už 6,2 kilometra miestnych komunikácií za viac ako 700-tisíc eur.
viac
31.12.2020
Pred Vianocami zrekonštruovala trenčianska radnica cesty takmer za 900 000 eur
Trenčianska radnica stihla ešte pred vianočnými sviatkami zrekonštruovať niekoľko miestnych komunikácií takmer za 900 000 eur. Výsledkom rekonštrukcií sú i parkovacie miesta, miesto pre novú zeleň a zrekonštruovaná autobusová zastávka.
viac
01.08.2022
Letné mesiace využilo mesto na rekonštrukcie ciest a chodníkov
Letné mesiace využila samospráva Trenčína na rekonštrukcie a opravy ciest a chodníkov. Práce realizuje vo viacerých častiach mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
14.11.2022
Trenčianska radnica zrekonštruovala chodníky za viac ako 187 000 eur
Trenčianska radnica zrekonštruovala z vlastného rozpočtu chodníky na uliciach Halalovka, Východná a Cintorínska. Nový asfaltový povrch má aj priľahlý jazdný pruh cesty k opravenému chodníku na Cintorínskej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %