Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.11.2019 11:05

Trenčianska župa zrekonštruovala 44 úsekov ciest za historických 6,6 mil. eur


Trenčianska Turna


So súvislými opravami ciest II. a III. triedy začal Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v polovici augusta. Za necelé 3 mesiace sa župe podarilo opraviť 44 úsekov s celkovou dĺžkou viac ako 58 kilometrov.


Od roku 2014 župa každoročne na zlepšenie kvality cestnej infraštruktúry vyčlení čoraz väčší objem finančných prostriedkov. V tomto roku investícia do súvislých opráv ciest presiahla sumu 6,6 mil. eur, vďaka čomu sa podarilo skvalitniť až 44 úsekov na území celého Trenčianskeho kraja. „Rekonštrukcia ciest spočívala najmä v odfrézovaní, zdrsnení a zrovnávaní komunikácie cestnou frézou. Lokálne boli vyrovnané nerovnosti asfaltovým betónom, zrealizoval sa postrek a následne boli položené nové asfaltové zmesi. V rámci opráv sa na vybraných úsekoch očistili krajnice a priekopy či osadili smerové cestné stĺpiky,“ priblížil Radovan Karkuš, riaditeľ Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Z celkového počtu rekonštruovaných úsekov ciest bolo až deväť úsekov v okrese Považská Bystrica a Trenčín. So šiestimi opravenými úsekmi nasleduje okres Myjava, s piatimi okres Prievidza, so štyrmi okresy Púchov a Ilava, s tromi Bánovce nad Bebravou a s dvoma Nové Mesto nad Váhom. „Ďakujem obyvateľom kraja za trpezlivosť, ktorú mali v súvislosti s dopravnými obmedzeniami počas rekonštrukcie ciest. Verím, že investícia župy do ciest II. a III. triedy sa premietne aj do ich kvality, ktorú ocenia aj samotní motoristi,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška .

Zoznam opravených úsekov ciest II. a III. triedy za rok 2019 nájdete na webovom sídle ww.tsk.sk v sekcii Doprava – Plán oprav ciest.

Autor: (ts-tsk-Mgr. Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2019
TSK pri zavádzaní Integrovaného dopravného systému nadväzuje spoluprácu so ŽSK
Na základe podpísaného Memoranda o spolupráci sa v stredu 13. marca 2019 uskutočnilo na pôde župného úradu v Trenčíne pracovné stretnutie, ktorého hlavnou témou bola ďalšia možná vzájomná spolupráca oboch krajov v oblasti integrovanej dopravy.
viac
20.05.2019
Trenčianska župa v tomto roku obnoví turistické značenie na 24 trasách
Vďaka spolupráci medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Klubom Slovenských turistov (KST) sa aj piaty rok po sebe obnoví turistické značenie a drobná infraštruktúra na turistických trasách až v šiestich okresoch kraja.
viac
04.07.2019
Trenčianska župa rokovala so ŽSR, investície by mali pomôcť regiónom
Modernizácia železničných tratí v rámci Trenčianskeho kraja bola nosnou témou pracovného stretnutia zástupcov Trenčianskej župy a Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).
viac
09.01.2024
Bratislavská župa plánuje tento rok komplexne opraviť vyše 60 kilometrov ciest
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) bude v roku 2024 pokračovať v rozsiahlej modernizácii ciest II. a III. triedy. Do údržby a rekonštrukcie župných komunikácií plánuje investovať vyše 31 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %