Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.06.2018 02:32

Trenčianske Stankovce sa po šiestykrát nadýchnu vojenskej histórie


Plagát- pozvánka


Obec Trenčianske Stankovce v sobotu 30. júna 2018 opäť ovládne bojová technika. Na podujatí s názvom Tankové dni Laugaricio 2018 prebehne letecký i tankový súboj, bojová ukážka z roku 1945 a mnoho ďalších historických rekonštrukcií.


Tankové dni Laugaricio - Deň s Pozemnými silami Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) sa zaradili medzi tradičné podujatia v Trenčianskom kraji. Uplynulý ročník sa z hľadiska návštevnosti mohol pýšiť prívlastkom rekordný. Originály i repliky bojovej techniky z obdobia svetových vojen si prišlo obzrieť viac ako 15 tisíc nadšencov z klubov vojenskej histórie z krajín strednej a východnej Európy, ale aj z radov odbornej či laickej verejnosti.

Histórie sa môžete po šiestykrát nadýchnuť opäť aj tento rok. V sobotu 30. júna 2018 sa na „vojnovom“ poli v TrenčianskychStankovciach odohrá letecký súboj z 1. svetovej vojny, bojová ukážka Oslobodenie západného Slovenska 1945, prelet Aero L-29 Delfín, ukážky Ozbrojených síl Slovenskej republiky či tankový súboj Lov na Pantera. Deň s OS SR začína o 10.00 h promenádou zúčastnenej techniky.

Nad podujatím Tankové dni Laugaricio 2018 prevzal záštitu minister obrany SR Peter Gajdoš a predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. Akcia je organizovaná s finančnou podporou TSK.

Tešíme sa na Vašu účasť.

Autor: (tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2016
V Michalovciach dnes začínajú dni mesta
Vystúpením detí michalovských základných škôl sa začínajú dnes popoludní Dni mesta Michalovce. Séria podujatí bude prebiehať až do nedele (26. 6.).
viac
06.04.2017
Bernolákovský kaštieľ dnes po komplexnej rekonštrukcii sprístupnia
Po takmer trojročnej rekonštrukcii dnes slávnostne otvoria jedno z najvýznamnejších barokových diel na Slovensku - kaštieľ v Bernolákove. Zapísaný je v zozname národných kultúrnych pamiatok.
viac
03.06.2020
Kúriu Ambrovec po trojročnej prestávke opäť sprístupnili verejnosti
Honosne zariadený interiér šľachtického obydlia, život a tvorbu Jozefa Miloslava Hurbana a historické nálezy z hradu Beckov ponúka návštevníkom zrekonštruovaná kúria Ambrovec v Beckove. Po trojročnej prestávke je po utorkovom slávnostnom otvorení pripravená od stredy (3. 6.) prijímať návštevníkov.
viac
15.01.2021
Židovská škola bude po rekonštrukcii centrom pre vzdelávanie a kultúru
Mesto Levice zrekonštruuje národnú kultúrnu pamiatku - bývalú židovskú školu v centre mesta. Financie na rekonštrukciu získala samospráva z nórskych fondov, informoval o tom primátor Ján Krtík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %