Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
24.02.2018 07:58

Trenčiansky kraj hľadá nové formy podpory práce s deťmi a mládežou


Logo TSK


Mladým ľuďom je potrebné vytvoriť vhodné podmienky na osobnostný rozvoj, musíme hľadať nové formy podpory práce s deťmi a mládežou. Na štvrtkovom zasadnutí Medzisektorovej pracovnej skupiny (MSPS) pre mládež Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) to povedal podpredseda TSK Jozef Božik.


Členovia pracovnej skupiny v rámci troch samostatných workshopov vyhodnotili minuloročné aktivity súvisiace s Koncepciou rozvoja práce s mládežou TSK a prijali Akčný plán na tento rok. V roku 2018 budú členovia MSPS pre mládež TSK klásť väčší dôraz najmä na sieťovanie aktérov v oblasti práce s mládežou a zvýšenie informovanosti prierezovo pre všetky oblasti obsiahnuté v koncepcii.       

Podľa riaditeľa odboru mládeže Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivana Hromadu pripravuje rezort školstva novelu zákona o podpore práce s mládežou. "Na úrade TSK sme si vypočuli návrhy a pripomienky k fungovaniu a kompetenciám regiónov v oblasti práce s mládežou. Tie by nám mali pomôcť vytvoriť účinný mechanizmus a zistiť, akým spôsobom sa dá podporiť práca s mládežou zo zákonnej úrovne,“ vysvetlil Hromada s tým, že zákon chcú pripraviť participatívnym spôsobom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2018
Na tvorbe Akčného plánu transformácie regiónu horná Nitra pracuje tím expertov
Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa v stredu 17. októbra 2018 stretli členovia Pracovnej skupiny pre prípravu a implementáciu Akčného plánu transformácie regiónu horná Nitra, zástupcovia Slovenskej akadémie vied a ďalších zainteresovaných strán.
viac
07.10.2019
Environspektrum 2019 s farbou a vôňou jesene
Slovenská agentúra životného prostredia vyhlásila 1. októbra 2019 tretie kolo národnej fotografickej súťaže Envirospektrum na tému Jeseň obdobie farieb, vôní a chutí. Súťaž je určená pre žiakov základných a stredných škôl vo veku od 6 do 19 rokov.
viac
19.08.2023
Prešovské deti a mládež budú mať bezplatnú MHD
V súvislosti so zmenou tarify MHD v Prešove čaká deti a mládež s trvalým pobytom v meste Prešov alebo v obci Ľubotice výrazná zmena. Od 1. septembra 2023 zaplatia za ročný alebo 3-mesačný lístok len 1 €.
viac
20.02.2024
Na podporu pohybu detí a mládeže možno získať grant
Na podporu pohybu detí a mládeže vrátane osôb so zdravotným znevýhodnením možno získať grant. Organizácie, ktoré sa tejto oblasti venujú, môžu svoje projekty predkladať elektronicky do 11. marca. TASR o tom informovala Nadácia SPP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %