Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
28.06.2016 01:30

Tretia júnová sobota priniesla vo Fačkove tradičné športové podujatie


Snímky: (archív obce Fačkov).


V obci Fačkov sa konal dvanásty ročník Behu do vrchu Kľak. Organizátori vyčlenili hneď niekoľko kategórií, preto sa mohol zapojiť ktorýkoľvek milovník tejto športovej disciplíny.


Vrch Kľak je už dobre známy pojem nielen medzi turistami, ale aj v kruhoch aktívnych i rekreačných bežcov. 18. júna sa obyvateľom a návštevníkom otvorili športové brány Fačkova, organizátori privítali aj bežcov zo zahraničných športových klubov.

 

 

Jeden z vrcholov Malej Fatry zdolávali ženy, muži a deti v desiatich vekových kategóriách. Celkovo sa zapojilo 103 bežcov, ktorí sa od ôsmej hodiny prezentovali v budove miestnej základnej školy, o dve hodiny neskôr bol naplánovaný samotný štart. Najlepším bežcom sa stal Žilinčan Andrej Paulen, ktorý zabehol šesťkilometrovú trasu za necelých 41 minút.

 

 

Obec Fačkov a Klub rekreačných bežcov „Kľak“ odmenili v každej kategórii troch najlepších. Okrem zdolania Kľaku s nadmorskou výškou 1300 m n. m. bolo pre bežcov odmenou aj občerstvenie v areáli školy. Podľa slov starostu obce Miroslava Čerňanca, ktorý nad podujatím prevzal záštitu, sa jedno z prvých letných podujatí vydarilo a sú pripravení na ďalšie ročníky.

 

Autor: (Natália ČERŇANCOVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2016
Cenu spoločnosti WEBY GROUP získala obec Koromľa
V rámci 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska sa uskutočnila výstava, ktorej sa zúčastnili aj mnohí dodávatelia služieb pre samosprávy. Spoločnosť WEBY GROUP, s. r. o., prišla aj so žrebovacou súťažou o realizáciu webového sídla.
viac
15.08.2016
Dobrovoľní hasiči pripravili nočnú súťaž v požiarnom útoku
V nedeľných skorých ranných hodinách sa na futbalovom ihrisku v obci Malinová v okrese Prievidza skončila  regionálna nočná súťaž dobrovoľných hasičských zborov (DHZ).
viac
03.03.2017
ČSOB zimná bežecká séria už túto sobotu
Prvý marcový víkend odštartuje už 5. ročník zimného behu - ČSOB zimná bežecká séria, ktorej spoluorganizátorom je Bratislavský samosprávny kraj.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %