Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.03.2020 11:20

Trnava spúšťa projekt charitatívnej zbierky Bicykel do každej rodiny


Snímka zdroj: (trnava.sk).


Mesto Trnava v spolupráci s obchodným centrom na Ulici Ferka Urbánka a partnermi organizuje charitatívnu zbierku Bicykel do každej rodiny.


Mať bicykel je túžbou každého dieťaťa a v dnešnej dobe je bežné, že ich počas deti vystriedajú hneď niekoľko. Žiaľ, nie v každej rodine je to z finančných dôvodov možné.

Od 16. marca do 9. apríla 2020 môže každý, kto vlastní starší či nepoužívaný bicykel, kolobežku alebo trojkolku, darovať tieto dvoj- a trojkolesové dopravné prostriedky rodinám, ktoré si ich kúpu nemôžu dovoliť. Zberné miesto na darované (nielen) bicykle je na prízemí obchodného centra na Ulici Ferka Urbánka v pracovných dňoch od 15.00 do 20.00 h a medzi 10.00 a 18.00 h počas víkendov.

Po ukončení zbierky organizátori vyberú rodiny, do ktorých darované veci poputujú. Ešte predtým, samozrejme, prejdú revíziou; do funkčného stavu ich zrenovuje partnerská spoločnosť. K novým majiteľom sa tak dostanú ešte pred začiatkom letnej sezóny, kedy ich budú môcť naplno využiť. „Naše nákupné centrum pôsobí na trhu vyše 15 rokov. Za ten čas sme zorganizovali množstvo podujatí či akcií pre našich zákazníkov, ktorých vernosť si mimoriadne vážime. Je preto prirodzené, že sme sa tentokrát rozhodli byť skutočne prínosom pre našu komunitu a považujeme za svoju povinnosť poskytnúť ľuďom z Trnavy okrem nákupných možností aj reálnu pomoc,“ hovorí Pavla Škorcová, riaditeľka OC.

Cieľom projektu je podporiť voľnočasové a športové aktivity aj pre sociálne slabšie rodiny. Mesto Trnava, ktoré práve v tomto roku nesie titul Európske mesto športu, chce k športovaniu motivovať čo najväčšiu časť verejnosti, pričom dlhodobo pracuje na zlepšovaní športovej infraštruktúry v meste a vytváraní vhodných podmienok na športovanie pre všetky vekové kategórie.

„Projekt Bicykel do každej rodiny nás veľmi oslovil a preto nad ním Mesto Trnava prevzalo záštitu. Našou úlohou je zodpovedný výber rodín, ktoré si vzhľadom na svoju sociálnu a ekonomickú situáciu nemôžu dovoliť kúpiť bicykel pre každého jej člena. Verím, že práve týmto projektom spoločne prispejeme k podpore pohybovej gramotnosti detí a rovnako aj k tomu, aby rodičia so svojimi deťmi trávili voľný čas aktívne,“ dodáva Eva Nemčovská, viceprimátorka Trnavy.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Vysokoškoláci si môžu na prepravu po meste požičiavať zelené bicykle
Osemdesiat zelených bicyklov majú k dispozícii študenti vysokých škôl v Trnave na prepravu po meste i medzi jednotlivými fakultami.
viac
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
23.07.2020
Bicykle z akcie Bicykel do každej rodiny hľadajú svojich majiteľov
V meste Trnava sa uskutočňuje charitatívna zbierka Bicykel do každej rodiny a po verejnej výzve k darcom sa už môžu začať hlásiť samotní záujemcovia o darované bicykle, kolobežky či trojkolky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová.
viac
08.02.2021
V Trnave začína vznikať kreatívne centrum
Trnavská župa vyhlásila verejné obstarávanie na stavebné práce s odhadovaným nákladom vyše 4,7 milióna eur bez DPH a trvaním 17 mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %