Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
16.10.2020 08:00

TSK podpísal memorandum o spolupráci s Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska


Podpis memoranda o spolupráci. Snímka zdroj: (tsk).


Podpora environmentálnej výchovy, zlepšovanie stavu životného prostredia na území Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a spoločná realizácia projektov je hlavným cieľom memoranda o spolupráci medzi TSK a Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska.


Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku výsledkom kooperácie bude spolupráca na projektoch zameraných na zlepšenie kvality ovzdušia a na zvyšovanie osvety a ekologizácie či v oblasti environmentálnej výchovy. Obidve strany sa dohodli na spolupráci pri ochrane zelene a biotopov a projektoch na podporu včelej paše a tvorbu 'včelomilných' a 'hmyzomilných' plôch. Jedným z bodov memoranda je aj úprava manažmentu kosenia trávnatých plôch pri objektoch, ktoré sú majetkom kraja.      

„Ešte pred samotným podpisom memoranda sa vďaka spolupráci Včelárskeho ekologického spolku Slovenska a Trenčianskeho múzea podarilo osadiť sedem dobových úľov na Trenčianskom hrade. Otvorenie dobovej včelnice je prvým príkladom spoločnej realizácie projektov, verím, že v budúcom roku na základe memoranda pribudnú mnohé ďalšie environmentálne aktivity,“ povedal Baška.      

Úle na Trenčianskom hrade zatiaľ obývajú štyri včelie rodiny, ďalšie pribudnú na jar. Včelárskym aktivitám sa venuje aj Stredná odborná škola v Pruskom, ktorá je súčasťou programu Zelená škola. Vďaka tomu sa na škole realizuje množstvo environmentálnych aktivít, prostredníctvom ktorých získava viac ako 300 študentov školy pozitívny pohľad na životné prostredie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.11.2016
Trenčiansky samosprávny kraj odštartoval spoluprácu s mladými podnikateľmi
Uľahčiť mladým podnikateľom vstup do sveta biznisu bolo hlavným cieľom podpisu memoranda o spolupráci medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Združením mladých podnikateľov Slovenska (ZMPS). Memorandum minulý týždeň podpísali predseda TSK Jaroslav Baška a predseda ZMPS Ján Solík.
viac
16.03.2019
TSK pri zavádzaní Integrovaného dopravného systému nadväzuje spoluprácu so ŽSK
Na základe podpísaného Memoranda o spolupráci sa v stredu 13. marca 2019 uskutočnilo na pôde župného úradu v Trenčíne pracovné stretnutie, ktorého hlavnou témou bola ďalšia možná vzájomná spolupráca oboch krajov v oblasti integrovanej dopravy.
viac
05.10.2019
Trnavská župa bude spolupracovať s vysokými školami
Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič podpísal memorandum o spolupráci s 2 univerzitami a 1 fakultou, ktoré pôsobia v trnavskej župe – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologickou fakultou Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave.
viac
27.07.2020
Úle na Trenčianskom hrade majú predstaviť ekologické včelárstvo
Priblíženie histórie a súčasnosti včelárstva s dôrazom na ekologický aspekt a vzdelávanie mladej generácie sú hlavnými cieľmi umiestnenia včelích úľov v areáli Trenčianskeho hradu. Na hrade úle umiestnil Včelársky ekologický spolok Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %