Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
18.01.2019 02:10

TTSK usporiada festival stredných škôl v Senici a Dunajskej Strede


Ilustračná snímka (Teraz.sk)


Na Žitnom ostrove a na Záhorí sa bude môcť verejnosť oboznámiť s ponukou stredných škôl v Trnavskom kraji v rámci festivalu stredných škôl s názvom Kam na strednú. TASR o tom informoval Patrik Velšic z odboru komunikácie Trnavského samosprávneho kraja.


Výstavy sú pokračovaním úspešnej prezentácie stredných škôl a významných zamestnávateľov v kraji, ktorá sa konala v kraji prvýkrát v Trnave v decembri minulého roka. "Výstavy sú lákadlom nielen pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl, ale aj pre ich rodičov, ktorí majú možnosť spoznať zaujímavú paletu možností v oblasti vzdelávania a uplatnenia sa na trhu práce," uviedol Velšic.       

Výstava sa v Dunajskej Strede uskutoční v utorok 22. januára v priestoroch Strednej odbornej školy rozvoja vidieka, kde sa predstavia školy nielen z regiónu, ale z celého kraja. Na Záhorí sa stredné školy odprezentujú v piatok 25. januára v Dome kultúry v Senici. Výstavy sa začínajú o 9.00 a končia sa o 17.00 h.       

Priamo na podujatí školy návštevníkom predvedú formou prezentácií a moderovaných vstupov, prečo by sa mali záujemcovia prihlásiť práve na ich školu. "Chýbať nebudú ani diskusné pódiá s odborníkmi z praxe a kariérnymi poradcami, firmy zapojené do projektu duálneho vzdelávania, ukážky aktivít, programov a úspechov stredných škôl či užitočné poradenstvo pri výbere školy," doplnil Velšic.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2020
Prímestské autobusy budú jazdiť v prázdninovom režime
Od stredy 28. októbra 2020 bude prímestská autobusová doprava v trnavskej župe zabezpečovaná v letnom prázdninovom režime s posilnením ranných a poobedných spojov zabezpečujúcich dopravu žiakov I. stupňa základných škôl do a zo školy.
viac
25.01.2022
Pri gymnáziu v Dunajskej Strede postavia novú telocvičňu za 867 000 eur
Do konca roka by mala v Dunajskej Strede pribudnúť nová školská telocvičňa. Pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu ju začal budovať zriaďovateľ školy Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v hodnote 867 000 eur, v utorok stavbu slávnostne odštartovali. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
17.02.2022
TTSK požiadal o ďalšiu dotáciu z Fondu na podporu športu
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa uchádza o dotáciu z Fondu na podporu športu na spolufinancovanie výstavby telocvične pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
27.09.2022
V Trnave, Senici a Dunajskej Strede bude veľtrh Kam na strednú
V Trnave a následne aj v Dunajskej Strede a Senici pripravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sériu podujatí pre žiakov základných škôl Kam na strednú 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %