Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.03.2020 01:25

TTSK vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja 500 000 eur


Snímka zdroj: (trnava-vuc.sk).


Trnavský samosprávny kraj pripravil aj v roku 2020 dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja so zameraním predovšetkým na rozvoj a zatraktívnenie cestovného ruchu.


Celkovo bude v rámci výzvy prerozdelených 500 tisíc eur, pričom minimálna výška dotácie na jednu žiadosť je 3000 a maximálna 50 000 eur.

Žiadateľmi o poskytnutie dotácie môžu byť miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, združenia právnických osôb, občianske združenia a neziskové organizácie, ktoré majú sídlo alebo pôsobia na území Trnavského kraja.

Žiadosti o dotáciu je možné podávať do 16. 3. 2020 prostredníctvom elektronického formulára na webovej stránke župy www.trnava-vuc.sk.

Inšpirujte sa úspešnými projektmi z minulého roka

V minulom roku bolo z tejto výzvy podporených 21 projektov, ktoré uspeli spomedzi 46 podaných žiadostí. Vďaka poskytnutej dotácii sa podarilo skvalitniť služby pre domácich i zahraničných návštevníkov župy. Napríklad, do Trnavského informačného centra bol zakúpený nábytok a interaktívne panely pre účely prezentácie regiónu. V historických priestoroch žrebčína v Kopčanoch bolo zas vytvorené návštevnícke centrum.

Do regiónu Žitný ostrov boli zakúpené informačno-komunikačné totemy, ktoré sú umiestnené v najnavštevovanejších športových a voľnočasových rezortoch územia.

V obciach Združenia obcí mestskej oblasti Trnava a Združenia obcí pod Inovcom bola vybudovaná sieť náučných chodníkov. V členských obciach Miestnej akčnej skupiny Stará Čierna voda boli vybudované detské ihriská a vonkajšie športoviská. Zatraktívnený bol tiež rekreačný areál Kunovskej priehrady, kde prebehla rekonštrukcia lodenice a bolo zabezpečené jej vybavenie kajakmi a inými športovými potrebami.

V rámci podpory propagácie regionálnych produktov bolo podporené vytvorenie a registrácia regionálnej značky Piešťansko.

Veľká časť prostriedkov z výzvy smerovala i do propagácie a zveľadenia kultúrneho dedičstva. S podporou dotácie trnavskej župy bola tiež zrekonštruovaná časť kaštieľa v Jablonici a na hradoch Korlátko a Dobrá voda bol uskutočnený archeologický výskum.

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
12.10.2020
TIK by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk
Turisticko - informačnú kanceláriu (TIK) v Handlovej by mal dočasne nahradiť elektronický informačný kiosk. Samospráva chce na projekt získať zdroje z výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Žiar, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %