Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.02.2024 04:05

TTSK začal v Trnave budovať nové psycho-sociálne centrum


Ilustračná snímka, zdroj: FB


Psychologická a psychiatrická ambulancia spolu s psychiatrickým stacionárom budú súčasťou nového psycho-sociálneho centra, ktoré buduje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v novoetablovanom zdravotníckom zariadení Zdravá župa na Študentskej 16 v Trnave.


Termín ukončenia stavebných prác je stanovený na jeseň 2024. Informoval o tom TTSK. "Potreba zdravotnej starostlivosti v oblasti duševného zdravia neustále narastá. Čoraz viac ľudí vyhľadáva pomoc psychológov či psychiatrov a tento dopyt vnímame aj v Trnavskom kraji. Rozhodli sme sa preto vybudovať nové centrum, stavebné práce na objekte sa začali v januári, z rozpočtu sme naň vyčlenili 800.000 eur," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. Službu centra rozšíri aj sociálne poradenstvo.         

Nevyužívané priestory v zdravotníckom zariadení, ktoré vzniklo v bývalom internáte Strednej priemyselnej školy technickej, aktuálne prechádzajú rozsiahlou rekonštrukciou a rozširovaním. Modernizácia zahŕňa adaptáciu priestorov, výmenu okien, podláh a ďalšieho vybavenia. Obnovou prejde aj strecha objektu, fasáda a vonkajší areál. Súčasťou budú aj priestory pre administratívu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2020
Kraj podpísal s MK zmluvu na 7,7 milióna eur na kreatívne centrum
V Trnave vznikne nové Kreatívne centrum, na ktorého vybudovanie podpísal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) s Ministerstvom kultúry (MK) SR zmluvu. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
16.01.2021
Župa distribuuje ochranné prostriedky do zariadení sociálnych služieb
Trnavský samosprávny kraj v týchto dňoch distribuuje ochranné prostriedky do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení sociálnych služieb. Státisíce kusov materiálu sú postupne prerozdeľované medzi 108 poskytovateľov sociálnych služieb v celom kraji.
viac
20.04.2023
Koncepcia rozvoja sociálnych služieb prešla verejným prerokovaním
Koncepcia rozvoja sociálnych služieb na území Trnavského kraja v rokoch 2023 až 2030 prešla verejným prerokovaním. Informoval o tom odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).
viac
22.05.2023
Poslanci samosprávneho zastupiteľstva odhlasovali nákup pozemkov na Záhorí
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom poslednom zasadnutí odsúhlasili nákup pozemkov v obci Dojč a Smolinské v okrese Senica. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %