Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
01.02.2024 04:05

Územné rozhodnutie o umiestnení kanalizácie v Beluši nadobudlo právoplatnosť


Ilustračná snímka OcÚ Beluša


Stavebný proces k vybudovaniu kanalizácie v obci Beluša sa posunul o krok ďalej. Územné rozhodnutie nadobudlo v januári 2024 svoju právoplatnosť. Odkanalizovanie doteraz nenapojenej zástavby sa týka oboch katastrálnych území Beluša i Hloža-Podhorie.


Navrhovanú splaškovú kanalizáciu by malo tvoriť 12 čerpacích staníc. Nachádzať sa budú na nasledujúcich uliciach a častiach obce Beluša: Beluša (centrálna časť obce), UL. Slatinská, Ul. Trenčianska Ul. P. O. Hviezdoslava, Ul. Kollárova, Ul. Staničná, Ul. J. Kráľa, Ul. Dr. Adámyho, Ul. Krížna, Ul. Farská, Ul. J. A. Komenského, Ul. Ľ. Štúra, Ul. Kpt. Nálepku, Ul. Mlynská, Ul. A. Sládkoviča, Ul. Slatinská a Belušské Slatiny, miestna časť Hloža a miestna časť Podhorie.

Väčšinu kanalizačného systému tvorí kanalizačná sieť gravitačného charakteru. Nové stoky sa pripájajú na existujúcu infraštruktúru na uliciach A. Sládkoviča, M. Kukučína, Dr. Adámyho, Ľ. Štúra, J. A. Komenského a Slatinskej, ktorá už odvádza odpadové vody na čističku odpadových vôd Beluša. Pre viac informácií odporúčame nahliadnuť do právoplatného rozhodnutia zverejneného na úradnej obecnej tabuli, viď nasledujúci odkaz:  https://sdu.sk/1yfJ

Vybudovanie kanalizácie významnou mierou prispeje k zlepšeniu kvality života občanov a životného prostredia vrátane ochrany povrchových a podzemných vôd v oblasti povodia rieky Váh. Hovorí prednosta obce Beluša Patrik Štrbák: „Budovanie kanalizácie so sebou nesie zložitú administratívnu časť, po ktorej bude nasledovať komplexná realizácia. V samotnom procese sme museli osloviť stovky rodín, ale odmenou nám bude najmä čistejšie prostredie našej obce a spokojnejší občania. Momentálne je odkanalizovaných asi 30 percent domácností v Beluši, po zrealizovaní tejto významnej investície bude miera odkanalizovania v obci približne 90 percent.“

Investorom a realizátorom investičnej akcie je Považská vodárenská spoločnosť.

Autor: (ts-OcÚ Beluša, Petra Martišová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2018
TSK pripravuje dokumentáciu pre územné rozhodnutia na výstavbu cyklotrasy
Župa pripravuje všetko potrebné na to, aby v regióne vyrástla cyklotrasa, ktorá prepojí mestá Handlová, Prievidza, Nováky a Partizánske.
viac
16.06.2020
V Liptovskom Mikuláši tento rok začnú stavať 80 rodinných domov
V meste Liptovský Mikuláš začnú tento rok stavať približne 80 rodinných domov, 60 domov by mali dokončiť. Vyplýva to z podkladov odboru územného rozhodovania a stavebného poriadku radnice.
viac
05.08.2022
Mesto získalo územné rozhodnutie pre novú polikliniku
Mesto Senec získalo územné rozhodnutie pre novú polikliniku, ktorej výstavbu chystá. Rozhodnutie o umiestnení stavby bolo samospráve zaslané s podmienkami dotknutých orgánov, ako má byť stavba realizovaná.
viac
12.07.2023
V Orechovej Potôni a okolí dobudujú kanalizáciu za vyše 11,2 milióna eur
V obciach Orechová Potôň, Michal na Ostrove a Vieska v okrese Dunajská Streda dobudujú kanalizáciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %