Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.04.2017 01:00

V Nových Zámkoch chcú spolupracovať s komunitami mladých


Aneta Chlebničanová (v strede) pri prezentácii.


Projekt vznikol v spolupráci Nadácie pre deti Slovenska a Projektu švajčiarsko-slovenskej spolupráce. Úspešne ho uskutočňujú už v šiestich komunitách Slovenska.


V utorok 14. marca sa na Mestskom úrade v Nových Zámkoch uskutočnilo prvé stretnutie projektu Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom. Zameraný je na identifikáciu a napĺňanie potrieb detí a mladých ľudí v nových životných podmienkach - všetko v spolupráci s nimi.

„Mesto Nové Zámky sa rozhodlo byť komunitou priateľskou deťom a mladým ľuďom. V prvej fáze sme sa rozhodli s dospelými zodpovednými za deti, s deťmi a mladými ľuďmi hľadať spoločné riešenia, následne ich realizovať a kontrolovať ich realizáciu. Deti a mladí budú zapojení do všetkých etáp realizácie projektu,“ uviedla Jarmila Krochtová z referátu školstva, mládeže, športu mestského úradu.

V zasadačke sa stretli zástupcovia školských zariadení - od riaditeľov, výchovných poradcov a učiteľov až po študentov.  

„Snahou mesta v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska bolo naštartovať komunitný život, spolupracovať s jednotlivými školami a mladými ľuďmi,“ povedala na stretnutí Denisa Felixová, vedúca odboru školstva, kultúry a sociálnych vecí. Privítala aj lektorov projektu: Anetu Chlebničanovú, ktorá pracuje v Nadácii pre deti Slovenska (NDS) ako programová manažérka inovačného vzdelávacieho centra a Petra Lenča, manažéra advokácie a rozvoja programov Nadácie pre deti Slovenska. 

„Zástupcovia mesta nás na jednej konferencii oslovili s tým, že majú záujem o spoluprácu, Doteraz sme pracovali hlavne s nadáciami. Sme radi, že sa začali ozývať aj samosprávy,“ povedala Aneta Chlebničanová. Projekt vznikol v spolupráci Nadácie pre deti Slovenska a Projektu švajčiarsko-slovenskej spolupráce. Úspešne ho realizujú už v šiestich komunitách na Slovensku.

Prvé stretnutie bolo zamerané hlavne na zoznámenie s problematikou a účastníkmi. Po zhrnutí záverov zo stretnutia lektori oboznámia zástupcov komunít s ďalším postupom.

Uverejnene v Obecných novinách č. 13-14/2017 na str. 24

Autor: Text a snímka: Miroslav Antoni


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2019
Múzeum Jána Thaina predstavuje premeny života maďarskej komunity na Slovensku
Premeny rôznych aspektov života maďarskej komunity na Slovensku v priebehu posledných sto rokov predstavuje výstava 100 rokov v obrazoch. V priestoroch Múzea Jána Thaina v Nových Zámkoch si ju môžu záujemcovia pozrieť v priebehu augusta a septembra.
viac
27.09.2021
NSK podporí rekonštrukciu a výstavbu štadióna sumou 350-tis.eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) podporí projekt rekonštrukcie a výstavby atletického štadióna v Nových Zámkoch.
viac
12.11.2021
Multifunkčný športový areál na Sihoti má prejsť rozsiahlou obnovou
Mesto Nové Zámky pripravuje rozsiahlu obnovu mestského multifunkčného športového areálu na Sihoti. Radnica chce z neho vytvoriť priestor na šport, oddych i rôzne služby doplnkového charakteru. Zámer už schválili aj mestskí poslanci.
viac
10.02.2023
Mesto chce získať dotáciu na projekt autobusovej stanice
Mesto Nové Zámky chce získať dotáciu na vypracovanie projektovej dokumentácie na výstavbu novej autobusovej stanice. Tá by mala vzniknúť na mieste súčasného autobusového nástupišťa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %