Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
22.07.2020 02:40

V Dudinciach sa konalo podujatie venované kúpeľníctvu


S účastníkmi diskutoval primátor Dudiniec Dušan Strieborný.


Kúpeľné mesto Dudince hostilo celodenné podujatie venované aktuálnym problémom kúpeľníctva a smart riešeniam. Ďalšie sa uskutoční koncom augusta v Piešťanoch.


V úvode workshopu sa účastníci sústredili na problematiku dane z ubytovania a aplikačnej praxe kde vystúpil výkonný podpredseda ZMOS Jozef Turčány a primátor mesta Turčianske Teplice Igor Hus.

Následne sa pozornosť diskutujúcich zamerala na vystúpenie Mareka Lišku, experta na smart riešenia, ktorý sa venoval parkovacej politike zodpovednej k obyvateľom a priateľskej k hosťom. Ďalšia téma podujatia bola venovaná novým trendom parkovacích politík naprieč Európou. Táto téma patrila prezidentovi Českej parkovacej asociácie Petrovi Horskému. Po tejto problematike sa účastníci venovali indexu urbanizmu a smart riešeniam na pomoc kúpeľníctvu, ktoré uviedli experti na smart Daniel Levársky a Tomáš Hutta.

Záver workshopu sa týkal formulovania tém, ktoré nebudú chýbať na podobnom podujatí, ktoré Združenie miest a obcí Slovenska pripravuje na 25. septembra 2020 v Piešťanoch.  Tam nebude chýbať napríklad zdieľanie bicyklov, ale aj oblasť legislatívnym zmien súvisiacich s daňou z ubytovania a problematikou ubytovania rôznymi platformami.

Primátor Dudiniec Dušan Strieborný po ukončení prednášok a diskusií hosťom predstavil aktuálne investičné zámery samosprávy formou výkladu a ich sprevádzania po kúpeľom meste.

Workshop bol súčasťou podujatí zameraných na problematiku Smart ako nástroj modernizácie miestnej územnej samosprávy. Podujatie je organizované v rámci národného projektu Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý je podporený operačným programom Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu.

Prednášky vystupujúcich budú prístupné na web stránke národného projektu TU

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
26.11.2020
ZMOS vypracovalo manuál k ambulantnému predaju potravín
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci projektovej aktivity Včasná intervencia, ktorá je súčasťou národného projektu Modernizácia miestnej úzmenej samosprávy vypracovalo manuál k ambulantnému predaju potravín.
viac
19.02.2021
ZMOS sa cez Kežmarok sústredil na konkrétne Smart riešenia
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v podujatiach v regiónoch. Včera, formou online boli predstavené konkrétne Smart riešenia so zaujímavými príkladmi z mesta Kežmarok. Sú užitočné, osvedčili sa, môžu byť inšpiráciou pre ďalšie mestá a obce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %