Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.09.2021 01:00

V Gazdovskom dvore sa uskutoční 12. ročník podujatia Dni sliviek


Snímka zdroj: oficiálne stránky mesta Myjava - Fotogaléria


V sobotu (11. 9.) sa Gazdovský dvor v myjavskej mestskej časti Turá Lúka stane dejiskom podujatia nazvaného Dni sliviek. Ide už o 12. ročník podujatia, ktoré je zamerané na prezentáciu a revitalizáciu tradičného ovocinárstva, prednostne na pestovanie a spracovanie sliviek v myjavskom regióne.


TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin. "Cieľom podujatia je uchovávať, obnovovať a propagovať tú časť kultúrneho dedičstva, ktorá sa zaoberá problematikou tradičného ovocinárstva, jeho vplyvom na tradičnú stravu regiónu a tiež upriamuje pozornosť na výrobu destilátov v dedinskom prostredí," uviedol Hrin.       

Akcia sa začne o 11.00 h a jej súčasťou budú prednášky, filmové premietania, ukážky prípravy ovocných koláčov, slivkových gulí a iných regionálnych špecialít, ovocná tržnica či riadená degustácia destilátov.       

"Atmosféru budú svojimi vystúpeniami dotvárať ľudová hudba Mlynári z Trenčína a Prietržskí heligonkári. Tradičné varenie lekváru budú počas dňa predvádzať členovia domácej folklórnej skupiny Kýčer, školu varenia pre deti pripraví Cirkevný zbor ECAV z Turej Lúky a Koštovka páleného bude v réžii občianskeho združenia Náš Matejovec," doplnil hovorca mesta.       

Dni sliviek pripravili Centrum tradičnej kultúry Myjava, mesto Myjava a nezisková organizácia Rozvoj cestovného ruchu myjavských kopaníc s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja a Fondu na podporu umenia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2018
V Turej Lúke sa uskutočnia Dni sliviek
V sobotu 8. septembra sa od 11.00 h v Myjave v časti Turá Lúka uskutoční deviaty ročník podujatia Dni sliviek. TASR informovala organizátorka podujatia Eva Čmelová z Centra tradičnej kultúry (CTK) v Myjave.
viac
09.11.2018
Vianoce v Gazdovskom dvore budú už v novembri
Centrum tradičnej kultúry (CTK) v Myjave pripravilo pre deti výchovno-vzdelávacie podujatie pod názvom Vianoce v Gazdovskom dvore. TASR informovala Eva Čmelová z CTK.
viac
30.08.2023
V Gazdovskom dvore sa uskutoční 14. ročník podujatia Dni sliviek
Gazdovský dvor v myjavskej mestskej časti Turá Lúka sa v sobotu 9. septembra stane dejiskom podujatia nazvaného Dni sliviek. Informovala o tom Eva Čmelová z Centra tradičnej kultúry v Myjave.
viac
05.09.2023
V Gazdovskom dvore sa uskutoční 14. ročník podujatia Dni sliviek
Gazdovský dvor v myjavskej mestskej časti Turá Lúka sa v sobotu 9. septembra stane dejiskom podujatia nazvaného Dni sliviek. TASR o tom informovala Eva Čmelová z Centra tradičnej kultúry v Myjave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %