Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.06.2022 10:35

V Handparku pribudne aktívna rekreačná zóna


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Handlová začalo v Handparku s budovaním aktívnej rekreačnej zóny s komunitným rozmerom. Nákup športového vybavenia, hracích prvkov a prípravné práce hradilo z grantu nadácie a vlastných zdrojov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Hlavným zámerom projektu je vytvorenie aktívnej rekreačnej zóny s komunitným rozmerom v Handparku, ktorý má veľký potenciál stať sa centrom oddychu pre obyvateľov a návštevníkov mesta," uviedla Paulínyová.

Samospráva podľa nej získala z dotačnej schémy Nadácie COOP Jednota 6000 eur a z vlastného rozpočtu pridala ďalších približne 6000 eur na čiastočnú obnovu spevnených plôch, prípravné práce na osadenie hracích prvkov a zakúpenie kontajnera, ktorý bude slúžiť na realizáciu malých komunitných aktivít a uloženie materiálu.

Po prieskume trhu mesto tiež zakúpilo športové vybavenie a hracie prvky, ako sú petangové gule, tulivaky, flipcharty, šachové figúrky či stolnotenisové súpravy. V Handparku osadí aj dva betónové stolnotenisové stoly a dve exteriérové šachovnice.

"Spevnené plochy v parku si vyžadujú aj do budúcnosti ešte viaceré úpravy, ktoré bude mesto realizovať postupne. Lokalita postupne opeknieva tiež vďaka záhradníkom mestskej spoločnosti Hater-Handlová. Postupne dochádza k obnove zelene a revitalizácii stromov, mesto tam osadilo aj koše, ktoré odolajú vandalom a vybudovalo malú bežeckú dráhu," dodala Paulínyová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Petržalka začala s budovaním nového športového areálu
V areáli Jama na Vyšehradskej – Šášovskej začala bratislavská Petržalka s výstavbou nového areálu pre šport a hry. Mal by vyrásť na ploche takmer 1740 štvorcových metrov na mieste bývalého ihriska a slúžiť by mal ako deťom, tak mládeži a dospelým. Informovala o tom hovorkyňa Michaela Platznerová.
viac
08.08.2017
Kežmarok chce do dvoch rokov vybudovať nové hokejbalové ihrisko
Zvýšený záujem o hokejbal z radov detí aj dospelých motivoval mesto Kežmarok k zámeru postaviť nové ihrisko. Po výstavbe letného kúpaliska a plánovanej obnove torza zimného štadióna, pôjde o tretiu väčšiu investíciu do kežmarského športu.
viac
19.10.2020
Príprava výstavby športovej ľadovej plochy pokračuje
Príprava výstavby multifunkčnej športovej plochy s prekrytím v meste Hriňová v Detvianskom okrese pokračuje. Projektovú dokumentáciu má samospráva pripravenú, v súčasnosti je verejné obstarávanie.
viac
21.10.2020
Namiesto Národného tenisového centra má v Košiciach vyrásť tréningové centrum
Namiesto Národného tenisového centra s medzinárodným významom má na Popradskej ulici v Košiciach vyrásť Národné tréningové centrum mestského a regionálneho významu bez hľadiska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %