Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
01.02.2023 10:35

V Liptovskom Mikuláši plánujú rekonštrukciu jaslí aj úpravu ihriska


Ilustračná snímka.


Mesto Liptovský Mikuláš plánuje počas aktuálneho roka uskutočniť šesť projektov, na ktoré získali 950 000 eur z externých zdrojov.


Postupne tak v meste začnú napríklad s prácami na rekonštrukcii detských jaslí a úprave ihriska s umelou trávou. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"V areáloch škôl pribudnú nové cykloprístrešky a spustíme aj virtuálnu envirovýchovu. Zvýšime tiež informačnú a kybernetickú bezpečnosť a zefektívnime manažment údajov mesta," načrtla hovorkyňa. Okrem toho podľa Čapčíkovej v tomto roku ukončia ďalšie štyri projekty v sociálnej oblasti, na ktoré získali 660 000 eur.

Hovorkyňa uviedla, že na schválenie čaká ďalších sedem projektov v sume 2,4 milióna eur. Nenávratné financie mesto žiada na podporu udržateľnosti a odolnosti kultúrneho domu v Ploštíne, zveľadenie Vrbického cintorína či zvýšenie kapacity triedeného zberu odpadov v meste. Tiež na opravu strechy mestskej plavárne, zníženie energetickej náročnosti budovy Verejnoprospešných služieb, dobudovanie kompostárne či štvrtú etapu cyklochodníka v Okoličnom.

"Zamestnanci mestského úradu v týchto dňoch pracujú na príprave ďalších projektov, aby mohli v prípade zverejnenia vhodných výziev ihneď reagovať," povedala hovorkyňa. Ako ďalej konkretizovala, v balíku pripravovaných projektov je rekonštrukcia Základnej školy Nábrežie Dr. Aurela Stodolu, rozšírenie kapacity materských škôl, podjazd pre cyklistov v Okoličnom a dobudovanie futbalového štadióna pre potreby najvyššej súťaže.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2019
Mesto získalo od začiatku roka 2,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Liptovský Mikuláš získalo za uplynulých osem mesiacov 2,5 milióna eur z externých zdrojov. Od začiatku roka tak radnica financuje z eurofondov celkom 15 projektov. Ide predovšetkým o podporu v oblasti školstva, projekty zo sociálnej oblasti a o revitalizáciu verejných priestranstiev.
viac
18.11.2019
Mesto získalo 70-tis. eur na modernizáciu učební v základnej škole
Na modernizáciu učební v Základnej škole (ZŠ) Márie Rázusovej Martákovej v Liptovskom Mikuláši pôjde 70-tis. eur. Radnica ich získala z eurofondov.
viac
01.12.2021
Spolupráca L. Mikuláša a Ružomberka by mohla do regiónu priniesť milióny eur
Mestá Liptovský Mikuláš a Ružomberok budú spolupracovať pri získavaní eurofondov pre región Liptov.
viac
12.10.2022
Rozpočet mesta na rok 2023 bude rozvojový
Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na rok 2023 bude rozvojový. Potvrdila to hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %