Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
13.04.2023 01:30

V meste dôjde k navýšeniu počtu elektrických kolobežiek na 500


Snímka zdroj: (tasr).


V Prešove dôjde v tomto roku k navýšeniu počtu elektrických kolobežiek z doterajších 150 kusov na 500.


Primátor mesta Prešov František Oľha podpísal memorandum medzi mestom Prešov a súkromnou spoločnosťou, keďže predchádzajúce memorandum bolo platné do konca minulého roka. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

Ako povedala, kolobežky nahradia výpadok približne 400 kusov elektrických kolobežiek iného prevádzkovateľa, ktoré ľudia v meste Prešov už nenájdu, nakoľko spoločnosť ukončila ich prevádzku v rámci strednej Európy.

Zdieľaná doprava v podobe elektrokolobežiek a zdieľaných bicyklov je v Prešove k dispozícii od roku 2020. "Prešovčania túto službu využívajú najmä v centre mesta, napríklad po Hlavnej ulici, kde evidujeme viac ako 2000 jázd, v okolí Prešovskej univerzity a v okolí autobusovej a vlakovej stanice, ako rýchlejší a zároveň ekologickejší spôsob prepravy," uviedla Šitárová.

Podľa štatistík oboch prevádzkovateľov elektrických kolobežiek ľudia za minulý rok najazdili dokopy viac ako 370 000 kilometrov. Väčšina z jázd sa uskutočnila v popoludňajších hodinách medzi 13.00 h a 19.00 h. Elektrické kolobežky výrazne šetria aj emisie. Jazdou na nich sa vlani zabránilo viac ako 32 tonám emisií CO2.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2016
Región Prešov bude mať mapu vodných prameňov
Občianske združenie Živá Zem rozbehlo projekt Spoznajte pramene okresu Prešov. Jeho cieľom je zmapovať všetky pramene, zistiť, či ide o minerálne, alebo nie, a zaznamenať ich na mape.
viac
22.12.2020
Mesto Prešov v spolupráci s NDS rekonštruuje cestu Za Kalváriou
Mesto Prešov opravuje cestu na ulici Za Kalváriou. Vybudovaná bude nová dažďová kanalizácia a v ďalšej fáze rekonštrukcie pribudne nový asfalt.
viac
11.06.2021
V prímestskej doprave na východe Slovenska zaplatíte už aj mobilom
Prešovský samosprávny kraj a Košický samosprávny kraj prichádzajú s novinkou, ktorá zrýchli cestovanie v prímestskej autobusovej doprave a uľahčí nákup lístkov cestujúcim. Od leta budú môcť za lístok zaplatiť virtuálnou dopravnou kartou v mobile. Oproti hotovosti pôjde o výrazne výhodnejšiu platbu.
viac
15.03.2022
Začína sa rozsiahla rekonštrukcia mosta na Škultétyho ulici v Prešove
Most na Škultétyho ulici v Prešove je jedným z najvyťaženejších dopravných objektov, čomu podľa radnice zodpovedá aj jeho stav. Po dlhých rokoch sa však dočká obnovy. Samospráva v pondelok odovzdala stavbu zhotoviteľovi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %