Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
18.10.2022 08:25

V meste pribudli uzamykateľné stojiská na komunálny odpad


Ilustračná snímka: (tasr).


V meste Stará Ľubovňa pribudli ďalšie uzamykateľné stojiská na komunálny odpad. Tamojšia samospráva aj takýmto spôsobom pokračuje v budovaní infraštruktúry na úseku odpadového hospodárstva.


Prvé dve stojiská postavili v Starej Ľubovni ešte v roku 2020, po vyhodnotení a pozitívnych ohlasoch k nim vlani pribudlo ďalších päť stojísk a rovnaký počet mesto vybudovalo aj tento rok. Informovala o tom radnica na webovom sídle s tým, že uzamykateľné stojiská pribudli na sídliskách Východ, Západ aj na Levočskej ulici.

Cieľom je podľa mesta zabrániť rabovaniu kontajnerov a zlepšiť čistotu na verejných plochách. "Do jedného oceľového prístrešku na mechanické zamykanie sa dá uložiť päť kontajnerov na komunálny a jedna nádoba na biologicky rozložiteľný odpad. Prístrešok má tzv. zelenú strechu s výsadbou suchomilných nenáročných rastlín, čím sa vytvoril vodozádržný prvok. Občania to ocenia najmä pri horúčavách v letnom období a pri pohľade z okien," uvádza mesto.

Mestská spoločnosť Ekos okrem toho osadila informačné tabuľky na vybudovaných jestvujúcich uzamykateľných prístreškoch s cieľom zlepšenia spôsobu zberu kartónových obalov. Zmena zberu spočíva v ukladaní zložených kartónových obalov do vnútra prístrešku, nie ako doteraz k nádobám na separovaný zber. "Voľne uložené kartóny pri nádobách na papier totiž pôsobia neesteticky a mnohokrát sú vplyvom vetra unášané na verejné priestranstvá," zdôvodnila samospráva a žiada v tejto súvislosti občanov o dodržiavanie pravidiel.

Radnica dodáva, že postupnými krokmi v závislosti od finančných možností bude v budovaní infraštruktúry na úseku odpadov pokračovať ďalej.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.04.2019
Plaváreň potrebuje obnovu, mesto zvažuje alternatívy
Mesto Stará Ľubovňa už dlhšie zvažuje rekonštrukciu tamojšej plavárne, aj preto tento týždeň radnica zorganizovala workshop. Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár uviedol, že jeho obsahom bolo zhrnutie súčasného stavu plavárne, potreby jej rekonštrukcie a možného využitia v budúcnost
viac
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
07.10.2021
Levice pokračujú v budovaní uzatvorených stojísk na odpady
Do polovice decembra by mali byť vybudované stojiská na uliciach M. R. Štefánika, Okružnej, K. Marxa, Komenského, Dopravnej, Vajanského, Pri Podlužianke a Ľ. Štúra.
viac
07.04.2022
V meste pribudli nové nádoby na biologicky rozložiteľný odpad
Na území mesta Stará Ľubovňa pribudli desiatky nových špeciálnych hnedých nádob na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Radnica na webovom sídle informovala, že nádoby rozmiestnili v tých častiach mesta, kde doteraz chýbali.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %