Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
21.04.2023 04:15

V meste revitalizovali vnútroblok za viac ako 600 000 eur


Snímka zdroj: (Mesto Hlohovec).


Mesto Hlohovec revitalizovalo dve nové detské ihriská a multifunkčné športovisko, ktoré boli vybudované v rámci projektu s názvom Revitalizácia vnútrobloku Podzámska a Michalská ulica.


Celkovo si projekt vnútrobloku vyžiadal finančné prostriedky vo výške 605 326,31 eura. Informovala o tom za mesto Hlohovec Miroslava Hankoščáková.

Cieľom zrealizovaného projektu bolo významne zregenerovať priestor vnútrobloku sídliska. "Súčasťou premeny bolo vybudovanie dvoch ihrísk pre predškolské a školské deti, obnova a rozšírenie existujúceho športoviska o workout prvky, terénne úpravy na vybudovanie prístupových chodníkov a spevnených plôch. Súčasťou projektu bola aj výsadba zelene, drobná architektúra na doplnenie mestského mobiliáru ako lavičky, vyvýšené záhony, smetné nádoby a rozšírenie verejného osvetlenia," uviedla Hankoščáková.

Mesto podalo projekt v roku 2017 a realizátormi diela boli spoločnosti Samostav, Dryada a Intersystem. Na projekt získalo mesto nenávratný finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 460 223,57 eura. Z mestského rozpočtu išlo na projekt 145 102,74 eura.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2021
Humenné chce regenerovať sídliskové priestranstvá
Mesto Humenné chce regenerovať vnútroblokové priestory na dvoch sídliskách.
viac
26.07.2021
Mesto Hanušovce nad Topľou chce zlepšiť kvalitu života na sídlisku
Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach z Integrovaného regionálneho operačného programu na projekt Revitalizácia vnútrobloku sídliska na ulici Štúrova a Budovateľská schválili mestskí poslanci na júlovom zasadnutí.
viac
22.06.2022
Obnovu vnútrobloku na ulici A. Hlinku ministerstvo investícií schválilo
Projekt revitalizácie druhej etapy vnútrobloku na ulici Andreja Hlinku v Detve ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) schválilo. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
16.08.2022
Mesto zrevitalizuje vnútrobloky, vybuduje oddychové zóny
Mesto Zlaté Moravce vybuduje nové oddychové zóny a detské ihriská na území mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %