Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.08.2022 07:55

V Nových Zámkoch spustia pilotný projekt zdieľaných kolobežiek


Ilustračná snímka, zdroj: TestMagazin.sk


V Nových Zámkov budú po prázdninách k dispozícii zdieľané elektrické kolobežky. Ako informovala radnica, zatiaľ ide iba o dvojmesačný pilotný projekt.


Mesto sa na ňom dohodlo s firmou, ktorá už túto službu poskytuje vo viacerých väčších slovenských mestách. "Teraz chce prevádzkovanie zdieľaných kolobežiek vyskúšať aj v menších okresných mestách. Podrobnosti, spôsob použitia a parkovania budú včas zverejnené," uviedol mestský úrad.       

Radnica zároveň pripomenula, že pilotný projekt nijako nezaťaží mestský rozpočet. "Po skúšobných dvoch mesiacoch sa rozhodne o jeho ďalšom pokračovaní," informovala.     

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.07.2020
Zdieľané elektrické kolobežky sú k dispozícii už aj v Žiline
Ďalšiu možnosť efektívnej, bezpečnej a ekologickej prepravy ponúka od štvrtka 23. júla mesto Žilina. Popri obľúbených zdieľaných bicykloch majú Žilinčania a návštevníci možnosť využívať na svoju prepravu po uliciach už aj zdieľané elektrické kolobežky.
viac
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
08.07.2021
Po Prešove môžete jazdiť už aj na zdieľaných bicykloch
Mesto Prešov úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispejú k zvýšeniu mobility obyvateľov. Cieľom takzvaného bikesharingu je zároveň znížiť produkciu škodlivých emisií, zlepšiť kvalitu ovzdušia a podporiť Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy.
viac
10.02.2023
Mesto chce získať dotáciu na projekt autobusovej stanice
Mesto Nové Zámky chce získať dotáciu na vypracovanie projektovej dokumentácie na výstavbu novej autobusovej stanice. Tá by mala vzniknúť na mieste súčasného autobusového nástupišťa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %