Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.03.2024 01:55

V Prešove na Hlavnej ulici sa uskutoční živá krížová cesta


Snímka zdroj: Udalosti v meste Prešove


Na Veľký piatok (29. 3.) sa v Prešove uskutoční Živá krížová cesta. Ako TASR informovala tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová, najsilnejší kresťanský príbeh ožije priamo v centre mesta.


"Živá krížová cesta sa začne o 10.00 h na pešej zóne pred budovou Mestského úradu v Prešove a bude pokračovať cez Hlavnú ulicu a po ulici Hurbanistov až do Záhrady umenia," priblížila Šitárová.         

Živá krížová cesta je podľa jej slov príležitosťou na spoločné veľkopiatkové stíšenie sa, zamyslenie a duchovné prežitie Kristovho utrpenia.         

Na jej príprave a realizácii sa podieľajú dobrovoľníci z farnosti Prešov - Nižná Šebastová, nezisková organizácia Oáza - nádej pre nový život, Park kultúry a oddychu v Prešove a mesto Prešov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2016
Región Prešov bude mať mapu vodných prameňov
Občianske združenie Živá Zem rozbehlo projekt Spoznajte pramene okresu Prešov. Jeho cieľom je zmapovať všetky pramene, zistiť, či ide o minerálne, alebo nie, a zaznamenať ich na mape.
viac
13.04.2019
Na Veľký piatok bude v uliciach mesta Nitra krížová cesta
V uliciach Nitry sa bude na Veľký piatok 19. apríla konať tradičná krížová cesta. Slávnostná pobožnosť sa začne o 13.30 h pred budovou krajského súdu na Štúrovej ulici.
viac
22.12.2020
Mesto Prešov v spolupráci s NDS rekonštruuje cestu Za Kalváriou
Mesto Prešov opravuje cestu na ulici Za Kalváriou. Vybudovaná bude nová dažďová kanalizácia a v ďalšej fáze rekonštrukcie pribudne nový asfalt.
viac
24.03.2022
Petíciu proti napojeniu cesty z Veľkého Šariša podpísalo 1119 ľudí
Petíciu proti napojeniu cesty od lokality Od duba, kde majú vyrásť rodinné domy, z mesta Veľký Šariš cez kopec Bikoš na Sídlisko III v Prešove podpísalo 1119 ľudí. Rovnako sa v nej vyjadrili proti stavebnému zahusťovaniu sídliska Mladosť a Sídliska III.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %