Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.02.2020 11:35

V Prievidzi začali s rekonštrukciou špecializovaného zariadenia pre autistov


Snímka zdroj: (tsk.sk).


Na budove, v ktorej bude Centrom sociálnych služieb DOMINO v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti župy poskytovaný nový druh sociálnej služby, aktuálne prebiehajú rekonštrukčné práce, ukončené by mali byť v lete 2020.


V rámci rekonštrukcie budovy sa zmodernizuje interiér aj exteriér. Interiér budovy bude riešený bezbariérovo, vytvoria sa menšie miestnosti pre budúcich prijímateľov sociálnej služby s pervazívnymi vývinovými poruchami, čo si vyžiada búranie priečok a vybudovanie nových. V rámci stavebných prác realizuje úprava toaliet a kúpeľne, ktoré budú vyhovovať zdravotne znevýhodneným prijímateľom sociálnej služby.

„Pred budovou vzniknú parkovacie miesta pre návštevníkov zariadenia a zamestnancov, ale i nové oplotenie vrátane posuvnej oceľovej brány. Bezbariérovosť do objektu bude zabezpečená s pomocou schodolezu,“ uviedla Beáta Tichá, poverená riadením Odboru investícií, životného prostredia a vnútornej prevádzky Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Okrem toho bude budova špecializovaného zariadenia, v ktorej bude poskytovaná ambulantná forma sociálnej služby, zateplená minerálnou vlnou a strešná konštrukcia strešným polystyrénom.     

Služba je určená pre fyzické osoby po ukončení povinnej školskej dochádzky, poskytovať ju budú vyškolení zamestnanci. „Ukončenie prác je naplánované v lete 2020. V prípade, ak bude uvedený termín dodržaný, prijímateľov sociálnej služby privítame v nových priestoroch v septembri,“ dodala riaditeľka CSS DOMINO v Prievidzi Iveta Lauková. Podľa nej bude prínos nového druhu sociálnej služby spočívať najmä v socializácii a rozvoji komunikácie jej prijímateľov, keďže ide o oblasti, ktoré sú pre mnohých autistov problémovými.

Autor: (tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2020
Zapotôčky a mestský park prepojí cyklotrasa
Sídlisko Zapôtočky a mestský park v Prievidzi prepojí cyklotrasa. S jej výstavbou začali stavbári v týchto dňoch. Na prvú etapu cyklochodníka za viac ako 1,5 milióna eur, ktorý povedie do susedných Bojníc, získala prievidzská samospráva financie z fondov Európskej únie.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
28.08.2020
Domino v Prievidzi otvorilo centrum pre deti s poruchami autistického spektra
Centrum sociálnych služieb (CSS) Domino v Prievidzi otvorilo špecializované zariadenie pre deti s autizmom. Služby tam poskytuje ambulantnou formou.
viac
18.02.2022
TSK chce financovať obnovu NsP Prievidza z Fondu na spravodlivú transformáciu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rokuje so zástupcami Európskej komisie (EK) o možnosti financovania modernizácie Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach z Fondu na spravodlivú transformáciu. S projektmi z oblasti zdravotníctva totiž EK exaktne nepočíta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %