Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.02.2020 09:00

V Prievidzi zrekonštruujú autobusovú stanicu a postavia parkovisko


Snímka zdroj: (mapio.net).


V týchto dňoch došlo k podpísaniu zmlúv so zhotoviteľom na realizáciu dvoch veľkých investičných akcií, a to výstavbu parkoviska v predstaničnom priestore a rekonštrukciu autobusovej stanice v Prievidzi v časti MHD.


Mesto Prievidza získalo v roku 2018 na realizáciu oboch projektov finančné prostriedky z eurofondov. Mimorozpočtové prostriedky budú použité na rekonštrukciu autobusovej stanice v časti mestskej hromadnej dopravy aj vybudovanie staničného záchytného parkoviska.

Rekonštrukcia stanice v časti MHD

Práce budú pozostávať z kompletnej organizácie dopravy vrátane výmeny dopravného značenia, kompletnej výmeny konštrukcie spevnených plôch pre automobily a pre peších vrátane spevnenia podložia s prihliadnutím na bezbariérovosť riešenia. Taktiež dôjde k výmene prvkov mobiliáru ako napr. autobusových prístreškov, odpadkových košov, parkových lavičiek, LCD označníkov. Do rekonštrukčných prác je zahrnuté aj verejné osvetlenie a osvetlenie navrhovaných priechodov pre chodcov. Predpokladaná cena prác je stanovená zmluvne vo výške 612 918,66 eur s DPH.

Výstavba parkoviska v predstaničnom priestore

Investícia zahŕňa výstavbu záchytného parkoviska pri autobusovej a železničnej stanici. Stavba sa nachádza v predstaničnom priestore železničnej stanice, v manipulačnom priestore ŽSR a vedľa kusej koľaje č. 9 obojstranne - v ochrannom pásme dráhy ŽSR a vo vyhradenom obvode železničnej stanice. Ide o výstavbu parkoviska pre verejnosť so 66 kolmými stojiskami pre osobné autá, pričom sa počíta s výstavbou parkovacích miest aj pre zdravotne ťažko postihnutých.

Práce budú obsahovať aj výstavbu prístupového chodníka smerujúceho od parkoviska k železničnej stanici a opravu súčasného chodníka pri vjazde na parkovisko. Investícia je v sume 339 820,99 eur s DPH. Výstavbou parkoviska sa odstráni jeden z veľkých dopravných problémov mesta Prievidza, ktorým je nedostatok parkovacích kapacít, resp. chýbajúce záchytné parkovisko v priestore železničnej a autobusovej stanice.

Práce by mali trvať deväť mesiacov od odovzdania staveniska. Začiatok prác je naplánovaný na mesiac apríl tohto roka.

Autor: (Michal ĎUREJE, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
23.12.2020
Rekonštrukcia námestia pred železničnou stanicou pokračuje
Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú.
viac
19.01.2021
Mesto Medzilaborce predstavilo projekt novej stanice
Jedným z investičných zámerov mesta Medzilaborce na rok 2021 je výstavba vlakovej a autobusovej stanice. Má nahradiť vlani zbúranú takzvanú malú železničnú stanicu.
viac
28.07.2021
V Dubnici nad Váhom vznikne zberné parkovisko pre dodávky a väčšie vozidlá
Zberné parkovisko sa samospráva rozhodla situovať na parkovisko pri workoutovom ihrisku na sídlisku Pod kaštieľom. Okrem dodávok a nákladných vozidiel tu budú parkovať aj autobusy, naďalej však bude ponechaná možnosť parkovania aj pre osobné vozidlá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %