Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.12.2018 04:05

V Senici sa stretli primátori miest TTSK


Ilustračná snímka, zdroj: NaZahori


V Senici sa stretli primátori 17 miest Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na prvom stretnutí skupiny M17. Stretnutie inicioval predseda TTSK Jozef Viskupič a organizačne sa na ňom podieľalo mesto Senica.


Zámer zorganizovať skupinu 17 miest kraja vznikol na základe toho, že kraj si uvedomuje, že bez súčinnosti miest a obcí nebude fungovať efektívne. "Dohodli sme sa, že sa budeme pravidelne stretávať v tomto formáte M17, čo znamená 17 primátorov krajských miest. Začali sme prvým neformálnym stretnutím, na ktorom sme sa dohodli, že najneskôr v marci sa už stretneme na prvom pracovnom stretnutí," uviedol predseda TTSK.       

Z prvého stretnutia primátorov vyplynulo, že ich spájajú spoločné témy predovšetkým v sociálnej oblasti, školstve a infraštruktúre. "Čo sa týka infraštruktúry, rozumieme pod tým intravilán, cesty druhej a tretej triedy, a najmä cyklotrasy, ktoré nám v rámci infraštruktúry vznikajú," doplnil Viskupič.       

Prvé stretnutie sa uskutočnilo v Senici, ale miesto stretnutia sa bude pravidelne obmieňať. "Máme mnohé témy, ktoré môžeme riešiť na úrovni miest a v spolupráci s krajom. Ľudia nerozlišujú, či služby zabezpečuje kraj alebo mesto, ale chcú, aby fungovali. Stretnutia by mali pomôcť aj k tomu, aby sme dokázali efektívnejšie komunikovať s krajom a vymieňať si skúsenosti. Pre nás je napríklad vzorom Dunajská Streda s vernostnou kartou, ktorú máme v pláne zaviesť aj v Senici," informoval primátor Senice Martin Džačovský.       

Primátori sa zhodli, že stretnutia majú význam a budú na prospech občanov. "Musíme riešiť obedy zadarmo alebo separáciu odpadu, čo sú celoslovensky dôležité problémy. Ak ich na takýchto stretnutiach dokážeme sformulovať a predostrieť spoločne predsedovi TTSK, ten ich vie na stretnutí predsedov krajov tlmočiť a požiadavky posunúť na vyššiu úroveň," doplnil primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.01.2018
Predstavitelia TTSK pokračujú v stretnutiach so starostami a primátormi
Starostovia a primátori obcí a miest okresu Galanta sa stretli v pondelok s predsedom Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozefom Viskupičom a jeho zástupcami.
viac
20.01.2019
V Senici rokoval prvýkrát po voľbách klub starostov okresu
Prvýkrát po novembrových voľbách do samosprávy miest a obcí rokoval v stredu (16. 1.) na Mestskom úrade v Senici Klub starostov okresu Senica, ktorý je jedným z troch okresov tvoriacich Združenie miest a obcí (ZMO) Záhorie. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
20.02.2019
Župan sa stretol s primátormi a starostami zo senického okresu
Župan Jozef Viskupič pokračuje v pravidelných stretnutiach so zástupcami miest a obcí kraja. Stretnutie so starostami okresu Senica sa konalo už po druhý krát, prvé stretnutie sa uskutočnilo už v januári 2018.
viac
28.03.2019
Starostovia a primátori okresu rokovali o SOÚ aj o financovaní školstva
Činnosť Spoločného obecného úradu (SOÚ), sociálne témy i financovanie školstva boli na programe pondeľňajšieho (25. 3.) rokovania Klubu starostov okresu Senica na Mestskom úrade (MsÚ) v Senici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %