Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.11.2022 02:25

V SOŠ zmodernizujú tri učebne a opravia výťahy na internáte


Ilustračná snímka.


Zlepšenie praktických zručností žiakov a skvalitnenie života študentov ubytovaných na internáte majú priniesť investície do Strednej odbornej školy (SOŠ) v Starej Turej. Informoval o tom Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).


Na projekt zlepšenia praktických zručností žiaka získal TSK nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Do rekonštrukcie výťahov na školskom internáte vyčlenil TSK takmer 100 000 eur.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku, zo zdrojov z IROP zmodernizujú tri učebne. "Vymenili sa okná, spravili sa sociálne zariadenia, zrekonštruovali sa chodby. Stavebné úpravy sú už ukončené, trvali štyri mesiace a spolu aj s projektovou dokumentáciou a stavebným dozorom stáli viac ako 550 000 eur," priblížil Baška.

Aktuálne podľa neho prebieha verejná súťaž na moderné technológie za viac ako 300 000 eur. Dodať ich majú na budúci rok. V škole pribudnú roboty, pracoviská na výrobu plošných spojov či vybavenie elektrolaboratória a učebne automatizácie.

"Potrebná bola aj rekonštrukcia dvoch výťahov na školskom internáte. Po ich výmene sa zvýši komfort aj bezpečnosť prepravovaných osôb. Trenčiansky kraj na modernizáciu výťahov vyčlenil takmer 100 000 eur. Ako zriaďovateľ školy si od týchto investícií sľubujeme zvýšenie počtu žiakov," uzavrel predseda TSK s tým, že výťahy by mali byť vymenené do konca tohto roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2018
Stredná odborná škola v Starej Turej oslavuje okrúhle výročie svojho založenia
Pri tejto významnej príležitosti pripravila pre svojich súčasných i bývalých žiakov, zamestnancov a všetkých priaznivcov školy slávnostný program, ktorý sa bude konať v pondelok 3. decembra 2018 o 11.00 h v priestoroch jedálne SOŠ Stará Turá.
viac
22.03.2019
V školách BBSK začala plánovaná modernizácia učební a vybavenia
Dohromady 12 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja zmodernizuje svoje učebne a budovy spolu za vyše 7 miliónov eur. Na prvých školách aktuálne prebiehajú rekonštrukčné práce.
viac
08.04.2019
Študenti odprezentovali svoje práce na krajskej prehliadke 41. ročníka SOČ
V poradí 41. ročník krajského kola Stredoškolskej odbornej činnosti sa už tradične uskutočnil v priestoroch Strednej odbornej školy (SOŠ) Stará Turá v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.
viac
19.01.2023
TSK zmodernizuje z eurofondov za 1,7 milióna eur dielne SOŠ v Považskej Bystrici
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zrekonštruuje z eurofondov za 1,7 milióna eur priestory odborných dielní Strednej odbornej školy (SOŠ) v Považskej Bystrici. Rekonštrukcia odštartovala v stredu, potrvá 140 dní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %