Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
04.09.2018 06:03

V Starej radnici sa možno dozvedieť o bývaní v Bratislave pred vyše 100 rokmi


Stará radnica, ilustračná snímka zdroj: Visit Bratislava


Bývanie v Bratislave na konci 19. a začiatku 20. storočia je diskusná téma záverečného večera cyklu Hovory zo Starej radnice. Uskutoční sa v stredu (5.9.) o 18.00 h na nádvorí bratislavskej Starej radnice.


Konferencier Dado Nagy tentoraz privíta Vieru Obuchovú a Martu Janovíčkovú z Múzea mesta Bratislavy (MMB), ktoré všeličo prezradia z minulosti tohto mesta a života jeho obyvateľov. Rozprávanie bude spestrené o hudobné predely pozostávajúce z evergreenov.       

Aj predchádzajúce tri voľne prístupné diskusné večery sa týkali histórie, významných udalostí, premien a života v Bratislave. MMB týmto cyklom obohatilo kultúrne leto hlavného mesta i prispelo k celoročným oslavám svojho 150. výročia nepretržitej činnosti.       

"Obsahom rozhovorov sú témy z dejín Bratislavy a nášho múzea, ktoré nie sú obsiahnuté v novej publikácii Vo víre dejín vydanej k uvedenému výročiu MMB. Odborníci zaoberajúci sa dejinami mesta vedia dať v diskusiách vedeckým témam zároveň ľudský rozmer a z viacerých aspektov priblížia život v ňom. Takto aj šíria a popularizujú našu históriu," zdôvodňuje nový cyklus vedúca oddelenia komunikácie MMB Beáta Husová.

Jeho spoluorganizátorom je Kaviareň Radnička občianskeho združenia Inklúzia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
V Bratislave dnes odštartovali verejné podujatia bohaté na inovácie
V súvislosti s blížiacim sa 7. európskym samitom regiónov a miest 8. – 9. júla v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ, si hlavné mesto pre svojich občanov aj návštevníkov pripravilo bohatý kultúrno-spoločenský program v Starej tržnici pod názvom Bratislava uvádza POHYB. INOVÁCIE. SPOJENIA..
viac
16.01.2018
Múzeum mesta Bratislavy oslávi novým cyklom 150 rokov nepretržitej činnosti
Múzeum mesta Bratislavy (MMB) si bude počas celého roka pripomínať 150. výročie nepretržitej existencie od jeho vzniku (1868). Výročie oslávi aj novým cyklom stretnutí s názvom Venujte 30 minút slávy Múzeu mesta Bratislavy.
viac
03.10.2018
Česko-slovenské storočie slávia v Bojniciach koncertami, besedou a výstavou
K 100. výročiu vzniku prvého moderného spoločného štátu Čechov a Slovákov pripravilo Občianske združenie Naše Bojnice v spolupráci s kultúrnym centrom (KC) Bojnice v Dome kultúry v Bojniciach niekoľko zaujímavých podujatí.
viac
27.05.2020
Výstava v Považskej galérii umenia priblíži zlatú éru talianskeho filmu
Zlatú éru talianskeho filmu prostredníctvom filmových plagátov, letákov i fotosiek priblíži výstava "Fellini a sladký život Talianska" inštalovaná v Považskej galérii umenia (PGU) v Žiline.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %