Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
15.03.2022 03:20

V Trenčíne po pandemickej prestávke opäť otvorili denné centrá pre dôchodcov


Ilustračná snímka: (tasr).


Po pandemickej prestávke otvorili v pondelok (14. 3.) v Trenčíne Denné centrum na Sihoti. Trenčianski seniori tak opäť majú možnosť stretávať sa pri spoločnom programe.


Ako informovala trenčianska hovorkyňa Erika Ságová, centrum poskytuje sociálnu službu počas dňa ľuďom, ktorí dovŕšili dôchodkový vek, ľuďom s ťažkým zdravotným postihnutím alebo nepriaznivým zdravotným stavom, rodičovi s dieťaťom alebo starému rodičovi s vnukom alebo vnučkou.

„Cieľom Denného centra Sihoť je podnecovať aktivitu tejto skupiny našich obyvateľov, začleňovať ich do života spoločnosti, a tak ich zbavovať pocitu osamelosti, tiež uspokojovať ich kultúrne, spoločenské a sociálne potreby a podporovať ich osobné záujmy a záľuby,“ doplnila hovorkyňa s tým, že Denné centrum Sihoť je otvorené od pondelka do štvrtka v čase od 9.00 do 17.00 h a v piatok od 9.00 do 14.00 h.

Ako dodala, v Trenčíne otvorili aj ďalších šesť denných centier (bývalých mestských klubov dôchodcov). Vo všetkých platia aktuálne protipandemické opatrenia vrátanie používania respirátorov v interiéri.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2018
Levickí seniori súťažili na olympiáde
V utorok 11. septembra 2018 sa v priestoroch mestského športového areálu stretli všetci aktívni seniori z mesta, aby si spoločne zmerali sily na 3. ročníku Športovej olympiády seniorov.
viac
27.03.2020
Krízový plán BBSK má konkrétnu podobu, známe sú prvé termíny
Jednotlivé body krízového plánu, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj predstavil začiatkom minulého týždňa, dostali reálnu podobu. Známe sú prvé termíny spustenia služieb, počty doposiaľ prihlásených dobrovoľníkov i objednaných ochranných pracovných prostriedkov.
viac
11.01.2021
Trenčín zrekonštruuje nocľaháreň pre bezdomovcov a nízkoprahové centrum
Mesto Trenčín chce zrekonštruovať a zmodernizovať objekt nocľahárne a nízkoprahového denného centra. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnila trenčianska radnica vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
11.10.2021
Mesto otvorilo v bývalej škôlke nové denné centrum pre seniorov
Mesto Michalovce otvorilo v poradí desiate denné centrum pre seniorov. Nachádza sa v objekte bývalej materskej školy na Vrboveckej ulici. Otvorenie sa uskutočnilo vo štvrtok 7. októbra. Informovala o tom tamojšia radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %