Pondelok 17.06.2024
Dnes má meniny 
Adolf
°C
24.05.2024 04:10

V Žiline začali tradičné Staromestské slávnosti


Snímka zdroj: Žilinak.sk


Sprievod centrom Žiliny otvoril vo štvrtok 28. ročník Staromestských slávností. Remeselné trhy a kultúrny program sa počas troch dní tradične sústredia na Námestí Andreja Hlinku a Mariánskom námestí. Dopravu z podujatia zabezpečujú pre návštevníkov mimoriadne nočné spoje Dopravného podniku mesta Ži


Program slávností sa začal na Mariánskom námestí vystúpeniami detí zo žilinských základných umeleckých škôl a centra voľného času. Krátko po 15.00 h sa z námestia pohol sprievod, ktorého súčasťou boli popri hudobníkoch a mažoretkách aj zástupcovia úspešných žilinských športových klubov v hokeji, florbale a basketbale.         

Primátor Žiliny Peter Fiabáne symbolicky odovzdal kľúče od mesta umelcom, športovcom a remeselníkom. "Pozitívne vnímam, že sa nám podarilo do kultúrneho programu Staromestských slávností vtiahnuť aj hudobníkov, ktorí by bežne nedostali príležitosť. Vytvorili sme priestor, aby na pódiách mohli vystupovať aj kapely, ktoré by sa na ne pred takou masou ľudí a pri takom ozvučení nikdy nedostali," povedal Fiabáne.

Počas troch dní je pripravených množstvo hudobných a tanečných vystúpení, zo slovenských populárnych kapiel sa divákom predstavia Vidiek, Para, Gladiator či Puding pani Elvisovej. Ešte pred začiatkom hudobného programu na Námestí Andreja Hlinku pozdravili návštevníkov úspešní športovci a predviedli získané trofeje. Od 16.00 h bola pre fanúšikov hokejového klubu Vlci Žilina pripravená autogramiáda v parku SNP.

Sprievodným podujatím Staromestských slávností bol 27. ročník slávnostnej akadémie Zboru Žilincov na Radnici mesta Žilina. Uskutočnilo sa tu tiež vyhodnotenie súťaže Žilina - moje mesto a naplánované je tiež oceňovanie jubilantov k 30. výročiu Klubu vojenských výsadkárov SR.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Staromestské slávnosti v Žiline opäť ponúknu pestrý program
Mesto Žilina pozýva na XXII. ročník Staromestských slávností, ktoré sa budú konať 26. - 28. mája.
viac
26.05.2017
Staromestské slávnosti pokračujú aj dnes bohatým programom
Staromestské slávnosti pokračujú aj počas dnešného dňa. Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program aj viaceré sprievodné podujatia. Najobľúbenejšia kultúrna akcia roka predstaví obyvateľom Žiliny rôzne hudobné štýly, ľudové remeslá i umelecké vystúpenia.
viac
17.06.2022
Staromestské slávnosti otvoril sprievod centrom mesta
Sprievod centrom Žiliny otvoril vo štvrtok 26. ročník Staromestských slávností. Remeselné trhy a kultúrny program sa počas troch dní tradične sústredia na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
22.08.2022
Poddargovské slávnosti priblížili varenie slivkového lekváru
Tradičné varenie slivkového lekváru mohli zažiť návštevníci XXIV. ročníka Poddargovských slávností, ktoré sa konali v nedeľu v obci Dargov v okrese Trebišov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.18 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %