Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.07.2020 01:00

Verejnosť môže pripomienkovať projekt Smart City


Banská Štiavnica - budova radnice.


Banskoštiavnická samospráva pripravuje projekt Smart City, ktorý má riešiť situáciu s parkovaním v historickom centre mesta navigačným systémom a tiež dokončenie modernizácie verejného osvetlenia prostredníctvom využitia moderných technológií.


Štúdiu uskutočniteľnosti tohto projektu aktuálne zverejnilo mesto na svojej internetovej stránke, aby sa k nemu mohla vyjadriť aj verejnosť. Svoje pripomienky môžu obyvatelia zasielať do 3. augusta.

Henrieta Godová z banskoštiavnického mestského úradu uvádza, že systém má združovať a poskytovať informácie o obsadenosti záchytných parkovísk a zefektívniť tak navigáciu vodičov v meste. Súčasťou projektu je podľa nej aj zjednotenie dopravného značenia pomocou navigačných systémov a smart manažment verejného osvetlenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2019
Pilotný projekt Smart City má priniesť viac bezpečia a menej áut v meste
Galanta sa pridala k slovenským mestám, ktoré zavádzajú smart prvky do svojho fungovania. Projekt inteligentného verejného osvetlenia má zvýšiť bezpečnosť v meste, zjednodušiť parkovanie a znížiť počet áut prechádzajúcich cez centrum mesta. Pre TASR to povedal primátor Galanty Peter Paška.
viac
25.06.2020
Opustené budovy na Kačici plánuje BBSK zmeniť
Banskobystrický samosprávny kraj včera (24. 6.) poslancom, médiám i verejnosti predstavil svoj zámer nového využitia opusteného areálu a budov bývalého SOU stavebného na Kačici v Banskej Bystrici.
viac
07.10.2020
V Banskej Štiavnici začali s rekonštrukciou Mládežníckej ulice
V Banskej Štiavnici sa začína v stredu rekonštrukcia cestnej komunikácie na ulici Mládežnícka, ktorá spočíva aj v obnove parkoviska lokalizovaného v blízkosti historického centra mesta.
viac
07.07.2021
Banská Štiavnica získala na projekt smart city 928 000 eur
Banská Štiavnica získala z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR 928.000 eur na svoj projekt využitia moderných technológií v meste - smart city. Uviedla to primátorka Nadežda Babiaková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %