Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.11.2019 08:55

Vígľašská Huta-Kalinka vynovila materskú školu, chodia tam aj deti z okolia


Snímka zdroj: www.vhkalinka.eu


Vynovená materská škola (MŠ) slúži už tento rok takmer trom desiatkam detí v obci Vígľašská Huta-Kalinka v okrese Detva. Miestna samospráva získala na jej obnovu takmer 100.000 eur z eurofondov prostredníctvom Programu rozvoja vidieka SR.


"Škôlka bola postavená ešte v 70. rokoch minulého storočia a výraznejšou obnovou doposiaľ neprešla," povedal pre TASR starosta Jozef Tuček. Aktuálnou investíciou sa materská škola zateplila, vymenili sa staré okná a dvere a nový je tiež kotol na pelety, ktorý nahradil starý so spaľovaním dreva a uhlia. "Ešte pred samotnou komplexnou obnovou škôlky sme z rozpočtu obce investovali asi 7500 eur do výmeny sociálnych zariadení," pripomenul starosta.       

O pobyt v škôlke majú záujem nielen rodičia detí z Vígľašskej Huty-Kalinky, ale niekoľko najmenších tam vozia aj rodičia zo susedných Slatinských Lazov či Klokoča.       

Vedenie obce chce pre svojich asi 320 obyvateľov zlepšiť v dohľadnom čase aj možnosti využitia voľného času. "Aktuálne máme pripravený projekt rekonštrukcie kultúrneho domu. O približne 40.000 eur sa chceme uchádzať prostredníctvom výzvy Miestnej akčnej skupiny Podpoľanie," doplnil starosta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Obec chce obnoviť dve vzácne, storočné zvoničky
Dve zo štyroch historických zvoničiek chce zrekonštruovať obec Vígľašská Huta Kalinka v okrese Detva. O poskytnutie nenávratného príspevku vo výške 5000 eur na ich obnovu požiadala Slovenskú agentúru životného prostredia.
viac
17.10.2018
Druhú najväčšiu MŠ v meste rekonštruujú, dostane nové kúrenie aj fasádu
Kompletnou rekonštrukciou rozvodov kúrenia prechádzajú v týchto dňoch obe budovy dolnokubínskej Materskej školy (MŠ) Na Sihoti, kde mesto realizuje jednu zo svojich tohtoročných investičných akcií.
viac
18.01.2021
V roku 2020 sa aj napriek pandémii Rožňava rozvíjala
Hoci bol vlaňajšok predovšetkým rokom ochorenia COVID-19, samospráva Rožňavy neprestala aj za podpory poslancov pokračovať v budovaní a rozvoji mesta. Uviedol to primátor Michal Domik v zhrnutí uplynulého roka na sociálnej sieti.
viac
20.07.2022
Cez prázdniny opravujú a vynovujú školy zhruba za dva milióny eur
Opravy a rekonštrukčné práce približne za dva milióny eur realizujú počas letných prázdniny vo viacerých školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %