Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
19.11.2021 03:30

Vlak s historickým rušňom Cecaňa sa vydá na jazdu za výrobou vianočných ozdôb


Motorový rušeň Cecaňa T478.1201.


Milovníci historických vlakov a vianočnej atmosféry si prídu na svoje. Vlak ťahaný historickým motorovým rušňom T478.1201 prezývaným Cecaňa sa opäť vydá na cestu, tentoraz do Čadce na prehliadku ručnej výroby sklenených vianočných ozdôb od roku 1954.


Mimoriadna jazda je naplánovaná na 27. novembra v režime očkovaní. Súčasťou vlaku bude aj historický reštauračný vozeň.

"Cieľom jazdy, ktorá bude zameraná na nákup tradičných sklenených vianočných ozdôb, je Výrobné družstvo Okrasa v Čadci. Návšteva bude spojená s prehliadkou výroby s možnosťou ozdobiť si svoju vianočnú ozdobu tradičnou metódou,“ uviedol František Šiller z občianskeho združenia Albatros klub.

Výrobné družstvo Okrasa na svojej stránke informuje, že záujemcovia si môžu proces výroby sklenených vianočných ozdôb pozrieť priamo vo výrobe. V rámci exkurzie majú možnosť oboznámiť sa s výrobou od fúkania cez striebrenie, maľovanie a dekorovanie až po finálne balenie vianočných ozdôb. Vo firemnej predajni si zároveň môžu vianočné ozdoby zakúpiť.

Mimoriadnu jazdu pripravilo občianske združenie v spolupráci so ZSSK a ŽSR. Bližšie informácie o podujatí sú na webovej stránke www.albatrosklub.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2017
Historickým vláčikom na Šarišský hrad
Klub historických koľajových vozidiel z Košíc pozýva na nenáročný poldenný výlet vhodný pre rodiny s deťmi na Šarišský hrad. Historická súprava červených motoráčikov typu M 131, tzv. Hurvínkov sa vydá na svoju ďalšiu púť už v sobotu 27. mája z Košíc do Veľkého Šariša.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
14.08.2021
Historický motorový vlak s rušňom Cecaňa sa vydá na jazdu do obce Hoštice
Milovníci historických vlakov, cestovania a známej českej komédie si prídu na svoje. Vlak ťahaný historickým motorovým rušňom T478.1201 prezývaným Cecaňa sa opäť vydá na trojdňovú cestu, tentoraz počas predĺženého víkendu (20. - 22. 8.) do obce Hoštice u Volyně v Českej republike.
viac
27.12.2021
Vianočnými guľami zo Štítnika zdobili stromčeky aj v zahraničí
Ručne maľované vianočné ozdoby, ktoré kedysi vyrábali v Štítniku v okrese Rožňava, dodnes visia na stromčekoch v mnohých domácnostiach. Tatiana Belányiová ich spoznáva aj v amerických filmoch. Ako povedala, denne dokázali vyrobiť 8000 kusov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %