Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
22.10.2022 01:20

Vo volebnej miestnosti pozor na farebné odlíšenie volieb aj počty krúžkov


Ilustračná snímka


V spojených voľbách do územnej samosprávy, ktoré sa uskutočnia v sobotu 29. októbra 2022, by voliči mali zvýšenú pozornosť venovať tomu, aby ich hlas neprepadol z dôvodu nepozornosti. Pozor si treba dať na farebné odlíšenie volieb ako i počty zakrúžkovaných kandidátov.


Pripomíname, že volebná schránka pre krajské voľby bude v modrej farbe. Volič do nej vloží modrú obálku s dvoma hlasovacími lístkami s modrými pruhmi na okrajoch.

Pre komunálne voľby je určená biela schránka. Volič vloží do nej bielu obálku s dvoma bielymi hlasovacími lístkami. Voliči v Bratislave a Košiciach volia do orgánov mestskej časti aj mesta, preto vložia do obálky až štyri hlasovacie lístky: dva biele a ďalšie dva biele na ľavom okraji so sivým pruhom.

Ak volič vloží hlasovací lístok do farebne nesprávnej obálky, je takýto hlasovací lístok neplatný. Ak volič vloží obálku do nesprávnej schránky na hlasovanie, je takéto hlasovanie taktiež neplatné. 

Podrobnejšie informácie k voľbám nájdete TU.

Autor: MV SR


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2021
Vo viniciach na Starej Hore stavajú vinohradnícku miestnosť
Vinohradnícka miestnosť pre zhruba 30 ľudí, spolu s kuchyňou a toaletami, bude posledným zo zariadení v areáli pamiatkovej rezervácie ľudovej architektúry Stará Hora v okrese Krupina, ktoré tam za uplynulých päť rokov postavila či zrekonštruovala obec Sebechleby.
viac
03.12.2022
Zmeny vo volebnej legislatíve: možnosť voliť poštou sa zjednoduší
Národná rada SR schválila návrh novely zákona č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva, ktorý pripravil rezort vnútra. Novela nanovo a jednoduchším spôsobom upravuje voľbu poštou pre parlamentné voľby a referendum.
viac
07.06.2023
Horáreň na Šarpanci obnovili, pribudla tam nová edukačná miestnosť
Budovu Lesov mesta Spišská Belá zrekonštruovali, má novú fasádu, parkovisko i vstup do administratívnej časti. V podkroví horárne v lokalite na Šarpanci zároveň vytvorili historicko-edukačnú miestnosť lesnej pedagogiky.
viac
25.03.2024
Oficiálne výsledky prvého kola volieb prezidenta SR
Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán dnes (24. 3. 2024) oznámila oficiálne výsledky prezidentských volieb. Do druhého kola prezidentských volieb postúpili Ivan Korčok, ktorý získal 42,51 percenta hlasov, a Peter Pellegrini so ziskom 37,02 percenta hlasov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %