Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.05.2017 03:07

Vo Zvolene dnes tancovalo štvorylku až 700 detí


Snímka zdroj: (MsÚ).


Až sedemsto detí dnes (19. 5.) na pravé poludnie na Námestí SNP tancovalo historický tanec štvorylka. Jednalo sa o tretí ročník Zvolenskej štvorylky - podujatia medzinárodného významu European Quadrille Dance Festival.


„V mnohých mestách Slovenska aj celej Európy sa v rovnakom dni, v tom istom čase zhromaždia na námestiach tancujúce deti a mládež a spoločne zatancujú historický tanec – štvorylku,“ vysvetľuje Zuzana Niščáková z Tanečnej školy Zuzana a dodáva: „Vo Zvolene sa do štvorylky zapojili tento rok dve stredné a päť základných škôl a tiež žiaci a žiačky našej tanečnej školy, ktorá je aj odborným garantom a koordinátorom podujatia,“ hovorí Niščáková.

Počet tancujúcich zvolenských detí sa každým rokom zvyšuje, minulý rok ich bolo okolo tristo. „V tričkách vo farbách mesta - bielej a červenej, ktoré dostali všetci tanečníci vďaka primátorke mesta Zvolen a vďaka partnerom podujatia, bolo tento rok oblečených až sedemsto tanečníkov a tanečníčok!“ zdôrazňuje Niščáková. Tanečníkov prišli podporiť aj Zvolenčania, ktorí si nechceli nechať ujsť túto jedinečnú príležitosť zažiť nádherné farebné a tanečné divadlo naživo.

Vystúpenie sa v celej Európe začalo v rovnakom čase – presne na poludnie.

 

Autor: (Eva JEŽOVIČOVÁ, MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2017
Snina pri príležitosti výročia predstaví vlastnú mincu i pieseň
Sninská samospráva sa pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste rozhodla pripraviť pre svojich obyvateľov možnosť vyraziť si vlastnú mincu. Mesto bude zároveň reprezentovať aj nová pieseň. Obe zaujímavosti predstaví verejnosti už tento piatok (9. 6.).
viac
18.07.2017
Liptovfest s rekordom v lyžičkovom tanci
LIPTOVFEST – festival dobrej zábavy, jedla a zážitkov je tu už o niekoľko dní (21. - 22. 7. 2017) na novom mieste, v Tatrapolise pri Tatralandii. Liptáci sa na ňom pokúsia vytvoriť Slovenský rekord v lyžičkovom tanci.
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
19.09.2017
Európsky týždeň mobility v Žiline predstaví alternatívne formy dopravy
Európsky týždeň mobility zavíta opäť po roku aj do Žiliny. V piatok 22. septembra je na Námestí Andreja Hlinku pre verejnosť pripravený bohatý program zameraný na potrebu znižovania emisného zaťaženia v meste. Téma EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY 2017 je „Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita“. 
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %