Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.10.2019 10:10

Výhercami ceny ETM sú Ivanka pri Dunaji, Nováky, Košice a Sládkovičovo


Snímka zdroj: vlakynet


Víťazmi ceny Európskeho týždňa mobility sa stali Nováky, Košice, obec Ivanka pri Dunaji a základná škola v Sládkovičove. TASR o tom informovala Iveta Kureková zo Slovenskej agentúry životného prostredia.


Podľa oficiálne zverejnených štatistík sa potvrdilo, že Ministerstvo životného prostredia SR a národný koordinátor kampane Európskeho týždňa mobility (ETM) Slovenská agentúra životného prostredia zvýšili motiváciu samospráv zapojiť sa do kampane na podporu udržateľnej mestskej mobility v Európe.       

Podľa tlačovej správy sa do ETM 2019 zapojilo rekordných 58 samospráv, čím prispeli k celoeurópskemu výsledku 1355 miest z 50 krajín sveta.       

V kategórii aktívna samospráva zvíťazila obec Ivanka pri Dunaji, kde dokázali pripraviť podujatia pre všetky vekové kategórie, ale nadviazať na ne aj trvalými opatreniami, vystihujúcimi aktuálnu tému kampane „Bezpečná chôdza a cyklistika“. Kampaňou „Spravme, čo sa dá“ riešili dopravnú situáciu v okolí miestnej základnej a materskej školy.

V kategórii efektívne trvalé opatrenie zvíťazili Nováky za projekt Pešibusu.       

Originálna aktivita bola kategória, v ktorej prvenstvo obsadili Košice so svojou aktivitou „CykloDobro“. Občianske združenie OKOLO počas tejto akcie vyskladalo desať bicyklov, ktoré boli rozdané sirotám, do rómskych osád a iným sociálne znevýhodneným skupinám. Kategóriu originálne opatrenie obsadila prvenstvom Základná škola s materskou školou Karola Kuffnera v Sládkovičove. Tí zaujali porotu organizovanou cyklojazdou.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2022
Za symbolické cestovné sa v PSK a KSK odviezlo viac ako 154 000 cestujúcich
Košický a Prešovský samosprávny kraj (PSK) sa aj tento rok aktívne zapojili do kampaní na podporu verejnej dopravy v rámci Európskeho týždňa mobility. Počas Medzinárodného dňa bez áut (22. 9.) ponúkli ľuďom možnosť cestovať autobusmi prímestskej dopravy za symbolické cestovné.
viac
31.10.2022
TTSK získal Cenu Európskeho týždňa mobility za celoročnú aktivitu
Za dlhodobo zavádzané systémové a trvalé opatrenia v regióne, ktoré významne prispievajú k udržateľnej doprave, získal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v kategórii aktívnych samosprávnych krajov Cenu Európskeho týždňa mobility (ETM). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
18.10.2023
SAŽP: Víťazmi Ceny ETM sú mesto Vráble, TTSK a ZŠ Moskovská v Banskej Bystrici
Víťazmi národnej súťaže o Cenu Európskeho týždňa mobility (ETM) sú mesto Vráble, Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a Základná škola (ZŠ) Moskovská v Banskej Bystrici. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo životného prostredia SR a Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP).
viac
08.01.2024
Verejnosť môže podávať návrhy na laureátov na Cenu mesta Košice a Cenu primátora
Informuje o tom košický magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %