Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
18.07.2022 07:45

Vynovený priestor pred mestským úradom symbolizuje rieku Ondavu


Vynovený priestor pred Mestským úradom v Stropkove. Snímka zdroj: (tasr).


Vynovený priestor pred Mestským úradom v Stropkove symbolizuje rieku Ondava. Radnicu stáli stavebné práce, vrátane dokumentácie takmer 60 000 eur. Práce zrealizoval mestský podnik Služba.


Spomenutý priestor bol podľa primátora Stropkova Ondreja Brendzu "prežitý". Ide podľa neho o prirodzené pokračovanie rekonštrukcie a modernizácie budovy mestského úradu, ktorú realizovali v minulosti.

"Nie je to len obyčajná zeleň, kamene a kvety alebo trávnik, ale je to znázornený príbeh Ondavy. Kameň na severnej strane symbolizuje prameň Ondavy, obec Ondavku. Vodný tok pokračuje ďalej. Prvý kruh znázorňuje mesto Svidník a druhý je mesto Stropkov. Vodné kamene znázorňujú a symbolizujú vodu. Je to Domaša, ktorá pokračuje ďalej na tretí kruh a tým je okresné mesto Vranov nad Topľou. Obrubníky znázorňujú hranicu Prešovského samosprávneho kraja," priblížil Brendza.

Podľa jeho slov aj týmto spôsobom chceli ponúknuť verejnosti nielen samotnú zeleň, ale znázorniť aj príbeh Ondavy a rieky, "ktorá patrí medzi najväčšie na Slovensku a je spätá s našim mestom a regiónom".

"Čo sa týka realizácie, minulý rok sme začali so spevnenými plochami, sieťami a parkovacími miestami. V tomto roku nasledovala samotná zeleň a výsledkom je podoba, ktorá je tu teraz. Keď sa kvety rozbujnejú a zeleň rozrastie, tak to bude ešte krajšie," dodal Brendza.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2020
Na projekty do participatívneho rozpočtu majú Humenčania čas do konca januára
Návrhy na projekty v rámci participatívneho rozpočtu, ktoré mesto Humenné zavádza v roku 2020 po prvý raz, je možné predkladať do konca januára. Každý z prihlásených záujemcov sa môže prihlásiť najviac s dvoma projektmi.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
13.04.2021
Úradníci sa učia, ako lepšie komunikovať s občanmi
Zamestnanci Mestského úradu vo Veľkom Šariši, v Sabinove a v Lipanoch sa učia, ako zlepšiť komunikáciu s klientmi a ako zvládať náročné situácie v práci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.77 %