Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
31.01.2024 05:10

Výrobcovia kraslíc sa odprezentujú na súťaži Vandrovalo vajce


Ilustračná snímka zdroj: YouTube


Pohronské múzeum v Novej Bani v spolupráci s ďalšími organizáciami vyhlásilo 14. ročník celoslovenskej prehliadky výrobcov kraslíc s názvom Vandrovalo vajce.


 Ako informovalo múzeum na svojej internetovej stránke, do súťaže sa môžu zapojiť výrobcovia, ktorí sa venujú výrobe maľovaných, voskovaných, batikovaných, odrôtovaných, vyškrabávaných, obliepaných či perforovaných kraslíc. Súťažiaci môžu poslať najneskôr do začiatku marca po tri kusy z danej techniky na adresu Pohronského múzea.         

"Výstava Vandrovalo vajce bude následne v Pohronskom múzeu sprístupnená pre verejnosť od 8. marca," uviedli múzejníci s tým, že súťažiace kraslice bude hodnotiť komisia a návštevníci výstavy. K dispozícii bude aj internetové hlasovanie.         

Súťaž pripravilo múzeum v spolupráci s občianskym združením (OZ) Slovenský vidiecky parlament, OZ Vidiecky parlament mladých na Slovensku a Jednota dôchodcov na Slovensku v Novej Bani.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2018
Zážitky v regióne zvečnené na fotografiách budú súťažiť o prvenstvo
Postup do celoslovenskej fotografickej súťaže čaká na víťaza fotosúťaže s názvom Môj zážitok v Regióne Gron, ktorú vyhlásila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OO CR) Región Gron.
viac
13.01.2021
Nová Baňa vyhlásila súťaž na predaj pozemku a výstavbu bytového domu
Mesto Nová Baňa vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na predaj stavebného pozemku. Podmienkou samosprávy je, že súkromný investor na ňom postaví nový bytový dom.
viac
27.07.2021
Rybník v Devínskej N. Vsi by sa mohol opäť využívať koncom leta
Viacúčelová vodná nádrž "Mláka" na Mlynskej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi by sa mohla začať využívať koncom leta. Také sú odhady mestskej časti.
viac
08.03.2023
Múzeum vyhlásilo súťaž o najkrajšiu kraslicu, prihlásiť sa môže ktokoľvek
Horehronské múzeum v Brezne vyhlásilo druhý ročník súťaže Veľkonočná pisanka, ktorej cieľom je prezentovať výrobcov kraslíc a podporiť i pomôcť uchovávať tradičné ľudové remeslá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %